Din nou acasa

sâmbătă, 23 februarie 2002, 00:00
2 MIN
 Din nou acasa

Lunga a fost asteptarea amatorilor de baschet din Iasi, insa chinurile lor vor inceta astazi, cind studentii de la Poli Omega-Tehnoton revin la Sala Polivalenta pentru prima partida oficiala a anului. Cea de-a patra etapa a returului le ofera gazdelor o confruntare dificila, in conditiile in care CSU Sibiu isi mentine in acest moment pozitia pe care a obtinut-o la finalul sezonului trecut, cind a pierdut finala mica la mare lupta cu Dinamo Bucuresti. Importanta acestui joc pentru ieseni este covirsitoare, pentru ca impresia pe care ei vor s-o lase la revederea cu fanii trebuie sa fie una buna, dar si datorita faptului ca vor sa-si mai imbunatateasca raportul de victorii-infringeri, in perspectiva obiectivului propus (intrarea in play-off), mai ales ca urmeaza o suita de partide in care vor intilni numai fruntasele clasamentului. Fara a-si ascunde intentiile, antrenorii si jucatorii vizeaza victoria si sperantele se leaga mai ales de prestatia din partida tur, cind Moscalu & Co au condus bine ostilitatile in prima jumatate a intilnirii, dar apoi au cedat si au fost invinsi la 13 puncte diferenta (scor 62-75). Antrenorii Petre Magurean si Radu Boisteanu mizeaza astazi pe tot lotul avut la dispozitie, respectiv de cvintetul de start (Popa, C. Moscalu, Nanescu, Murgoci si Ilic, acesta din urma dovedindu-se in forma la Cluj), fiind asteptate replici viguroase si din partea rezervelor Fl. Moscalu, Bazgan, Anghel etc. Iesenii au incercat in aceasta saptamina sa-si intareasca lotul prin revenirea lui Silviu Vrabie, insa come-back-ul conducatorului de joc a fost aminat, din cauza unor probleme medicale usoare. Omogena si experimentata, echipa oaspete ramine o nuca tare chiar daca din trupa de anul trecut lipsesc americanul Grandholm (la final de contract), Munteanu (plecat in liga a treia din Germania), Tordai (accidentat) si Lapadat (emigrat in aceasta saptamina in Canada). Au ramas insa sirbul Bubanja, Vergu, Alecu, Pelger, Kovacs etc., adica o trupa incomoda oricind, strunita de selectionerul Mircea Vulc.
Intr-o restanta din etapa a XI-a, disputata miercuri, liderul Dinamo-Erbasu Bucuresti a pierdut pe teren propriu intilnirea cu campioana West Petrom Arad, scor 78-80.
Celelalte partide ale etapei a 17-a: Elba Timisoara – Steaua Bucuresti (in tur, 59-73), Cimentul Fieni – Sportul Studentesc Bucuresti (65-77), Herlitz Tg. Mures – West Petrom Arad (53-58), Romradiatoare Brasov – Vega Ploiesti (53-86), Rapid Bucuresti – Dinamo-Erbasu Bucuresti (56-101), CSU ISA Pitesti – Poli-Carbochim Cluj (67-81). (Lucian MINUT)

Comentarii