Festivalul gafelor de arbitraj

miercuri, 12 mai 2004, 23:00
3 MIN
 Festivalul gafelor de arbitraj

U „Petre Andrei”: Iglin 12 (4X3), Nanescu 10 (2X3), Colesnicov 15 (2X3), Murgoci 11 (1X3), Lobanov 4 (1X3). Au mai jucat: Anghel 5, Fl. Moscalu 10 (2X3), Hurjui, Nicolae si C. Moscalu.
Dinamo-Erbasu: Fometescu 4 (1X3), Marjanovic 14 (1X3), Markovic 8, Carutasu 22, Bubanja 18. Haisler 2, Torday 8, Voinescu 4, Caraiani.
Aproape 1000 de spectatori au fost aseara la Polivalenta sa vada baschet de calitate, cu o echipa gazda dezinvolta si lipsita de inhibitii si una oaspete care cauta sa-si pastreze titlul de campioana cistigat anul trecut. Si spectacolul n-a lipsit insa el a fost oferit, in special, de cei doi arbitri delegati, Alexandru Columbeanu si mai ales Mircea Serban (arbitru FIBA, !?!), care s-au intrecut in erori si au persistat in greseala pina la final, stirnind la inceput minia si apoi risul, in teren si in tribune. Compensatii, erori inventate, decizii opuse la aceeasi faza si multe alte asemenea situatii au reprezentat arsenalul cu care s-au inarmat cei doi si cu care au contribuit din plin la comicul manifestarii. In conditiile in care oamenii cu fluierul au gafat si-n stinga si-n dreapta ar fi si greu de contabilizat care dintre echipe a suferit mai mult. Si totusi, victoria oaspetilor nu poate fi contestata chiar daca impresia lasata de bucuresteni (n-ar fi prima data in acest sezon) nu cadreaza deloc cu aspiratiile lor in acest campionat. Oaspetii au inceput mult mai bine si conduceau deja cu 8-0 dupa trei minute de joc insa iesenii au revenit si au echilibrat disputa pe trei aruncari de la distanta reusite de stranierii Universitatii „Petre Andrei”. Se profilau insa probleme sub panouri acolo unde experimentatii Carutasu si Bubanja patrundeau si recuperau tot mai des baloane, asa ca pina la pauza diferenta creste la zece puncte dupa o perioada in care Nanescu a reusit totusi sa scape de marcajul strins la care a fost supus, dupa festivalul dat la Bucuresti. La reluare bucurestenii renunta la mai multi titulari insa nimic nu se imbunatateste in joc. Murgoci are citeva sclipiri, Colesnicov isi exerseaza si el mina dar diferenta se mentine atita vreme cit Anghel se apara bine dar are probleme de finalizare iar Torday aminteste de ce a cochetat ani buni cu echipa nationala. Ultima parte avea sa fie una pe contre chiar daca startul e greu pentru gazde, care se vad conduse cu 18 puncte. Iglin are insa o serie fenomenala de trei aruncari de trei puncte, Fl. Moscalu il imita si finalul nu poate aduce mai mult cit timp aceeasi Bubajna si Carutasu au pus stapinire totala pe zona de sub panouri. Invinsa in ambele partide disputate in turul I, Universitatea „Petre Andrei” va juca in turul secund (locurile 5-8) cu Elba, pe sistemul „doua din trei”, cu partide programate pe 22 si 29 mai la Timisoara si pe 26 mai la Iasi.
Celelalte rezultate din turul I: Poli-Carbochim Cluj – Asesoft Ploiesti 73-93 (scor final 0-2), Elba Timisoara – Rompetrol Bucuresti 92-95 (scor final 0-2) si West Petrom Arad – CSU Sibiu 84-82 (scor general 1-1).
Programul turului II: locurile 1-4 – Dinamo-Erbasu – Rompetrol si locurile 5-8 – Elba – U „Petre Andrei”. (Lucian MINUT)

Comentarii