Festivitate de retragere pentru Kereszy

luni, 08 iunie 1998, 23:00
2 MIN
 Festivitate de retragere pentru Kereszy

Inceputa simbata, Cupa Iasului la fotbal a prilejuit, de cele mai multe ori, aparitia unor dispute sportive, pe alocuri chiar spectaculoase. Din pacate, padure fara uscaturi nu exista asa ca au aparut foarte multe abateri de la regulamentul competitiei dar, si mai grav, chiar de la fair-play, multi dintre participanti neintelegind scopul turneului.
Cel mai elocvent exemplu in acest sens l-a constituit comportarea echipei IGS. In meciul cu ziaristii IGS-istii l-au intrecut cu mult pe Hagi. Nu, nu in ceea ce priveste fotbalul etalat ci din punct de vedere al limbajului "elevat" folosit! Mirlanii, injurii, faulturi "la rupere", substituirea unui jucator ce fusese eliminat intr-un meci anterior, ba chiar si amenintari de continuare a "dulcegariilor" si dupa meci ("Ba, ai grija, ca eu fac karate!" a spus unul dintre cei care asigura paza si ordinea…) a fost repertoriul etalat de multi dintre jucatorii IGS, meciul fiind la un pas de a nu se mai disputa dupa pauza. Din respect pentru competitie, ziaristii au renuntat la ideea de a se retrage de pe teren insa au intentia de a boicota orice competitie ulterioara la care va participa echipa amintita. Foarte trist a fost faptul ca nici macar capii IGS-ului nu au contribuit la disputarea meciului (amical, totusi!) in conditii normale.
Trecind la lucruri mai frumoase, poate cel mai mare cistig al acestei cupe care s-a vrut a fi un prilej de imprietenire si nu de invrajbire va fi realizat astazi cind va fi reparata o nedreptate. Ani de-a rindul jucator la Politehnica, Adrian Kereszy a parasit clubul pe usa din dos anul trecut. Astazi insa fostului mijlocas iesean i se va organiza o festivitate de retragere. Kereszy va primi un premiu si i se va asigura incadrarea in cadrul Centrului de Copii si Juniori ai Politehnicii.
Tot astazi, incepind cu ora 17 se vor disputa si finalele competitiei, jocul pentru locurile 1-2 incepind la ora 18,30, cistigatoarea urmind a fi aleasa dintre cele 8 echipe (Sel. Arbitrilor, Cuptorul de Aur, Vinia, Poli Old-Boys, Euromarket, Niciman, IGS si Pangran) calificate in sferturile de finala care s-au disputat, ca si semifinalele, ieri dupa amiaza. Speram ca macar finalul sa nu mai fie umbrit de "uscaturi"… (OM)

Comentarii