Fotbal si iaurt "Danone"

luni, 14 mai 2001, 23:00
2 MIN
 Fotbal si iaurt "Danone"

Intr-o organizare ireprosabila, oferita de firma "Danone" in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, pe stadionul "Tepro" s-a desfasurat cea de-a II-a editie a "Cupei Danone" la minifotbal. Competitia a fost cistigata de echipa Scolii nr. 38 "Petru Poni", pregatita de prof. D. Cantemir (sef catedra fotbal) si S. Stefan, formatie ce s-a dovedit a fi cea mai buna dintre cele 32 de echipe ce au reprezentat tot atitea scoli. Desfasurata in sistem eliminatoriu, intrecerea a cernut valoric participantele, in semifinale ajungind echipele Sc. 36 (prof. C. Manoliu), Sc. 16 (prof. Scripcariu), Liceul "Mihai Eminescu" (prof. R. Tetiniuc) si Sc."Petru Poni".
Dupa cele 30 de partide disputate, pe jumatate de teren normal, in echipe de opt plus unul, finala si-au disputat-o echipele Sc "Petru Poni" (3-0 cu Sc. nr. 36 in semifinala) si Sc. nr.16 (invingatoare la penalti-uri cu Liceul "Mihai Eminescu").
Echipa scolii "Petru Poni" a cistigat fara drept de apel finala, cu 3-0 (2-0), demonstrind ca este cea mai buna formatie din competitie, bilantul celor 5 meciuri disputate la "Cupa Danone" fiind impresionant: 6-0 cu Sc.15; 3-0 cu Sc.10; 1-0 cu Lunca Cetatuii; 3-0 cu Sc.36; 3-0 cu Sc.16, invingatorii inscriind 16 goluri fara sa primeasca vreunul. Pentru locurile 3-4, Sc.36 s-a impus la limita, cu 1-0, in fata reprezentativei Liceului "Mihai Eminescu".
Firma organizatoare a oferit tuturor participantilor iaurturi Danone, iar celor patru echipe care si-au disputat primul loc, tricouri si mingi, invingatorii primind in plus si un set original de echipament "Loto".
Cistigatoarea acestei faze va participa, in perioada 16-18 iunie, la finala pe tara, care se va desfasura la Bucuresti, in compania a inca 11 reprezentative din cele mai mari orase din tara. In vederea participari la finala, unde costurile actiunii vor fi suportate de firma organizatoare "Danone", prof. D. Cantemir si S. Stefan spera sa fie sprijiniti de ISJ Iasi, prin inspector de specialitate I. Gheorghica. De asemenea, performerii scolii asteapta ajutor si de prof. M. Palimaru, directorul Sc. "Petru Poni". Oricum, iesenii vor fi foarte motivati la finala de la Bucuresti pentru ca, din toti participantii, se va alcatui o selectionata ce va fi condusa de fostul mare portar Necula Raducanu. In vara, aceasta selectionata va participa la turneul final "European Danone" din Franta, cu finala la Paris.
Prin urmare, oricare din lotul fotbalistilor ieseni care au reprezentat Sc."Petru Poni" la Cupa Danone, si anume Geoacas, Morar (portari), Birjoveanu, Vatafu, Vizitiu, Paduraru, Istrate, Livadaru, Vidrasciuc, Rotaru, Stafie, Ciobanu, Dumitriu, Madgici si Ali El-Zamr, au sanse sa evolueze pe stadionul parizian "Parc des Princes". (S.M.)

Comentarii