Gata de lupta

duminică, 04 iunie 2006, 21:57
3 MIN
 Gata de lupta

Dupa ce s-au antrenat in dorul lelii mai multe zile, cu gindul la restantele salariale, cu totul altul a fost tonusul handbalistilor de la Politehnica la ultimul antrenament, cel de simbata. Si asta dupa ce, in seara precedenta, au incasat jumatate din banii pe trei luni si au primit promisiuni ferme ca restul o sa vina in timpul turneului de baraj pe care-l sustin, incepind de astazi, in Capitala. Multumiti de faptul ca lucrurile s-au rezolvat pina la urma, ca au putut sa asiste simbata la cununia lui Bogdan Pralea si au avut cu ce sa-i ia o amintire, studentii si-au concetrat atentia spre ceea ce poate insemna salvarea handbalului iesean de la piere, barajul de mentinere in Liga Nationala. „Este o sansa care s-a ivit si de care vrem sa profitam pentru ca sintem peste valoarea adversarelor noastre.”, spune portarul Florin Spiridon. Si istoria confruntarilor directe cu CSM Oradea, Dinamo Brasov si Romvag Caracal ii da dreptate. Cu oradenii punctele au fost impartite (25-24 la Iasi si 31-33 in deplasare) insa partida retur a fost considerata un mare jaf de catre ieseni, care s-au plins de un arbitraj catastrofal. Patru goluri avans a avut Politehnica cu trei minute inainte de final dar pina la urma s-a vazut invinsa intr-o perioada in care a avut trei jucatori eliminati. Solutia la memoriul facut s-a pierdut in ceata, nu insa si sanctiunile asupra oaspetilor. Antrenorul Costel Schender a primit amenda si doua etape de suspendare (pentru proteste si intentia de a scoate echipa de pe teren), care-l vor tine in tribune si la prima partida de la baraj. Cu Dinamo Brasov lucrurile au fost si mai clare. Infringere in tur cu 32-28 dupa o partida in care tehnicianul iesean a creditat brigada de arbitri cu 20% din succes si o victorie categorica in ultima etapa a sezonului (37-30), cu iesenii dezlantuiti in fata unei echipe care a avut poarta modesta. Si daca la Iasi portarii brasoveni n-au fost inspirati, la baraj probabil ca vor fi si redusi numeric, dupa ce titularul Gabriel Borodi este cercetat pentru implicarea intr-o retea de traficanti de masini de lux. In fine, dubla cu Romvag Caracal a fost una aproape de echilibrul perfect. In tur nou-promovata a scos un egal nesperat la Iasi (32-32) dupa un gol marcat din 7m in ultimele secunde, in vreme ce returul le-a adus caracalenilor o victorie la limita (25-24) dupa ce iesenii au condus pina cu cinci minute inainte de final. „Sper sa raminem in liga pentru ca pe valoare sansele noastre sint reale. Important este ca baietii sa repete evolutiile din ultimele etape.”, ne-a declarat antrenorul Costel Schender, care, in ciuda zvonurilor care dau echipa din Oradea favorita principala la unul din cele doua locuri salvatoare, are certitudinea ca toate probleme de arbitraj pe care Politehnica le-a resimtit pe pielea ei in timpul sezonului nu se vor repeta la Bucuresti in fata atitor oficiali din federatie.
Asadar, dupa un sezon nefericit in care problemele n-au lipsit si efectele s-au vazut, Politehnica are sansa sa-si cistige din nou, la baraj, prezenta in Liga Nationala. A reusit-o exact in urma cu un an si poate s-o faca din nou, acum. Totul este ca antrenorul sa reuseasca sa-si mobilizeze tinerii jucatori pentru a trece de presiunea inerenta unui asemenea turneu si de a-i convinge sa lase la o parte gindurile catre ofertele care au dat navala pentru multi dintre ei. Echipa ieseana a facut de ieri deplasarea in Capitala in efectiv complet, inclusiv noua „achizitie” Gabriel Elisei, care a decis sa ajute echipa la baraj dupa ce s-a lasat de handbal imediat dupa primele etape din tur. (Lucian M.)
>b> Programul turneului
luni – Politehnica Iasi – CSM Oradea si Romvag Caracal – Dinamo Brasov; marti – Politehnica Iasi – Dinamo Brasov si Romvag Caracal – CSM Oradea; miercuri – Politehnica Iasi – Romvag Caracal si CSM Oradea – Dinamo Brasov.

Comentarii