Gica Mihali si arbitrul Tudor au eliminat Rapidul

vineri, 01 decembrie 2000, 00:00
2 MIN
 Gica Mihali si arbitrul Tudor au eliminat Rapidul

Ultimul sfert de finala al Cupei Romaniei, disputat aseara, intre Rapid si Dinamo, pe stadionul din Complexul National "Lia Manoliu" nu a inceput deloc spectaculos, cele doua echipe acuzind oboseala acumulata pe parcursul unui tur de campionat. Treptat, dinamovistii au pus stapinire pe joc, fiind putin mai motivati de miza care planeaza deasupra antrenorului Cornel Dinu. Ratarile exasperante ale lui Mihalcea, Florea sau Kirita au aminat deschiderea scorului, pina in minutul 37, dar acest fenomen s-a produs in favoarea rapidistilor. Tinarul Ghioane a trimis o semicentrare in adincime spre Pancu, apararea dinamovista a ramas tablou, Pancu intrind frontal in careu si aruncind mingea cu capul in poarta lui Prunea, si acesta prost plasat.
Cu 1-0 pentru Rapid la pauza, "ciinii ataca pe toate fronturile, dar obtin egalarea printr-o faza controversata, cind, in urma unei lovituri libere, s-a vazut un hent la un aparator giulestean. Marius Niculae transforma impecabil si egalarea se produce in minutul 54. Pe val, elevii lui "Mister" ataca in continuare iar Tames si Bolohan nimeresc barele, primul transversala, cu un sut din careu, al doilea, sutind in bara laterala. Ca si in prima parte, rapidistii domina finalul de repriza, dar Pancu, cel mai bun jucator al feroviarilor, nu nimereste plasa lui Prunea. Dinamovistii au citeva rabufniri de final, fara succes, insa, meciul intrind in prelungiri.
Prelungiri care nu dureaza decit doua minute, deoarece, la o lovitura de colt executata de Tinel Petre, se inalta mai multi jucatori in rosu, dar capul fundasului Mihali gaseste tinta si golul de aur a fost inscris.
La sfirsitul partidei, antrenorul giulestean Mircea Rednic s-a aratat foarte pornit pe arbitrul Alexandru Tudor: "Si-a batut joc de munca baietilor mei de un an intreg". a
Afirmatia nu e chiar lipsita de temei, penaltiul extrem de usor acordat in min. 54 influientind cursul jocului. Si daca Dinamo completeaza careul final al Cupei Romaniei, alaturi de Rocar, Petrolul si Sportul Studentesc, in fata carora are prima sansa, Rapid si-a pierdut principalul obiectiv. Cupa Romaniei. Fiindca e greu de crezut ca giulestenii, dupa un tur de campionat slab, va sparge pronosticurile in retur. (Nic. G)

Comentarii