Hotel Concordia

luni, 07 mai 2007, 20:57
2 MIN
 Hotel Concordia

In Copou, incrincenarea disputelor din alte sezoane a lasat locul spectacolului si bunei dispozitii, mai ales in teren si tribuna oficiala, concluziile unui meci care nu a adus cu nimic aminte de asperitatile recente avind un singur cuvint-cheie: "multumire". Poli a fost multumita ca nu a pierdut in fata unei echipe ce a facut instructie in Ghencea si Giulesti; Dinamo – multumita ca a devenit campioana din punct de vedere matematic; majoritatea covirsitoare a spectatorilor – multumita, atit de rezultat cit si de spectacol.
Din punct de vedere tactic, de remarcat a fost doar revenirea Politehnicii la modulul 4-4-2, antrenorul Ionut Popa renuntind la sistemul cu trei fundasi centrali folosit in ultima perioada precum si in tur, cind "ciinii" au cistigat cu 5-0. Nici schimbarile efectuate nu au adus schimbari pe linia amintita, aparitia unui atacant Palimaru, in locul unui mijloas, Mijin, fiind compensata de retragerea lui Silvasan in linia mediana. De cealalta parte, Mircea Rednic a ramas fidel sistemului ce i-a adus rezultatele in acest sezon, "4-4-2"-ul ce poate fi tradus "4-1-3-2" deoarece Margaritescu e mai mereu cu citiva metri in spatele colegilor sai din compartimentul median. Singurul aspect de notat la bucuresteni este legat de o mult mai desa schimbare a zonelor de actiune ale mijlocasilor Zé Kalanga, Cristea si C. Munteanu, in comparatia cu alte partide. In ceea ce priveste celelalte doua schimbari ale gazdelor si inlocuirile oaspetilor, toate au fost post pe post.
Chiar daca nu a adus si salvarea matematica de la retrogradare, punctul trecut in contul Politehnicii simbata da o doza si mai mare de liniste gruparii din Copou inaintea sprintului de final de sezon, in care Iasul va intilni Bistrita si Farul, in aceasta saptamina, apoi CFR Cluj si Otelul.

Poli-catalog
Branet (5) – citeva interventii decisive, in faze de unu la unu cu adversarii, dar si doua iesiri hazardate care doar datorita lui Corpodean au generat numai penaltiul oaspetilor, nu si eliminarea portarului iesean.
Buta (5) – a incercat sa limiteze actiunile initiate din zona sa.
Ciobanu (5) si Onut (5) – au avut viata grea in fata tandemului Danciulescu – Niculescu.
Tarlea (4,5) – depasit destul de des.
Tincu (6) – harnic, un sut foarte periculos.
Mijin (6) – citeva actiuni consistente pe finalul primei reprize.
Naidin (5,5) – discret.
Sfirlea (6) – a muncit mult, avind si citeva incercari interesante.
Silvasan (5,5) – trei sclipiri ce puteau fi concretizate.
Bilba (5) – a iesit in evidenta doar in doua faze, in ciuda culoarelor largi lasate de apararea dinamovista.
Palimaru (6,5) – doua ratari uriase, executie foarte slaba la penalty, cind a nesocotit indicatiile antrenorului, toate "drese" de urmarirea balonului dupa respingerea lui Lobont si inscrierea golului egalizator.
Miclea (5) – nu a adus nimic nou.
Paruolo a intrat in minutul 86.

Comentarii