In lupta cu traditia

sâmbătă, 24 februarie 2001, 00:00
2 MIN
 In lupta cu traditia

Dupa trei victorii consecutive inregistrate in retur, fetele de la Penicilina au astazi un test cu adevarat dificil, care va arata daca ceea ce s-a intimplat in ultimele saptamini a reprezentat o reala revenire a echipei noastre, sau a fost doar o serie fericita de rezultate bune. Penicilina joaca in aceasta dimineata pe terenul Daciei Pitesti, a patra in clasament, echipa aflata in permanenta in disputa pentru un loc pe podium si implicit in cupele europene. Numai ca pitestencele nu traverseza un moment foarte fast, ele venind dupa trei infringeri consecutive, dintre care una pe teren propriu, cu Rapid. Din acest punct de vedere, va fi interesant de vazut, daca simetria se va pastra si a patra victorie la rind a Penicilinei va coincide cu al patrulea esec consecutiv al Daciei sau pitestencele vor reusi sa-si valorifice avantajul terenului propriu. De altfel, conducerea clubului din Trivale a anuntat ca in cazul in care Penicilina va invinge in acest meci, jucatoarele antrenate de Constantin Rizon vor fi penalizate foarte serios.
Fara a fi "cu securea deasupra capului", iesencele isi doresc foarte mult sa continue traseul bun din acest retur si sa urce mai sus de locul sase in clasament, iar o victorie la Pitesti le-ar ajuta foarte mult. In plus, Cezara Ruxandoiu si colegele sale au un motiv in plus de a-si dori succesul in fata Daciei, pentru ca au de luat o revansa in fata pitestencelor dupa infringerea cu 2-3 suferita in tur pe propriul teren. Atunci am fost martorii unui meci dramatic, extrem de echilibrat, care s-a decis la ultimele mingi din tie-break si in care arbitrii au avut o contributie importanta la stabilirea invingatoarei. E adevarat ca Penicilina n-a mai cistigat in fieful Daciei de vreo cinci ani, dar poate ca a venit vremea ca "traditia" sa fie intrerupta. In fond, nici argesencele nu mai cistigasera de ani buni la Iasi si au reusit s-o faca toamna trecuta…
Din sextetul nostru lipseste in continuare Laura Dulcianu, a carei recuperare dupa ruptura de menisc suferita in noiembrie prelungindu-se anormal de mult. Din acest motiv, antrenorul Nicu Roibescu a decis sa o insoteasca pe Laura la un nou control medical la Bucuresti inainte de meciul cu Dacia, pentru a se convinge cit de grava este leziunea jucatoarei. Oricum, in acest moment, cea mai de pret dorinta a tehnicianului iesean este ca accidentarile sa-i ocoleasca echipa, deoarece el nu mai are practic la dispozitie decit doua rezerve: Amalia Popa, care evolueaza ca libero si Elena Cozma, care o poate inlocui doar pe ridicatoarea Dana Dochia.
In urma celor doua meciuri restante disputate in cursul acestei saptamini, Universitatea Bacau a revenit in fruntea clasamentului. Moldovencele au facut un adevarat tur de forta in Capitala, reusind sa invinga intr-un interval de trei zile pe Rapid (cu 3-2) si Dinamo (3-0), ceea ce a facut ca elevele lui Florin Grapa sa devina lidere, cu doua puncte in plus fata de a doua clasata, Dinamo. (Ion TEODOR)

Comentarii