In plina ascensiune

marți, 19 august 2003, 23:00
2 MIN
 In plina ascensiune

Dupa ce saptamina trecuta au cistigat consistent la Bacau, handbalistii de la Politehnica au repetat ieri figura in fata Stiintei, pe care a invins-o cu scorul de 32-16 (18-5). Net superioara in multe momente, echipa gazda s-a impus gratie unui joc combinat, cu o aparare piramidala mobila si un atac sustinut preponderent pe faza a doua, care a reusit sa surprinda mai mereu adversarul. In formula Pralea – Elisei, Dediu, Ciocoiu, Roua, Onuta si Chirila, studentii au inceput in forta si s-au desprins urgent pe tabela avind in Pralea un portar in forma si in Dediu un marcator pe masura statutului de cea mai buna achizitie din inter-sezon. Chiar daca tehnicienii Liviu Gugles si Costel Schender au mai inlocuit citiva titulari, situatia nu s-a schimbat pe tabela in conditiile in care Dimofte a confirmat ca postul de inter stinga al Politehnicii este cel mai bine acoperit in acest moment iar Lungu a inchis si el poarta, dupa ce in partida precedenta antrenorul Gugles a reclamat prestatia golkeeperilor. Dupa pauza situatia s-a mai schimbat pentru ca oaspetii si-au revenit din soc iar gazdele n-au mai avut la fel de multa inspiratie, centrul Gradinaru nefiind inca in masura sa-i ia fata veteranului Ciocoiu. „Am inregistrat un plus fata de partida anterioara, mai ales in aparare. Multumit sint si de modul cum s-a facut atacul pe faza a doua insa mai este mult de lucrat” – a spus la final antrenorul Liviu Gugles, care a adaugat ca se astepta la mai mult din partea lui Gradinaru (care vine dupa o pauza lunga generata de o operatie la ligamente) si Boicu (extrema ex-vasluiana fiind o prezenta modesta ieri, ca rezerva a lui Chirila, in conditiile in care Damian acuza probleme cu un furuncul). Intrat in ultima parte a intilnirii, portarul vasluian Mocanu n-a avut timp sa arate multe insa antrenorul Gugles spune ca-i va acorda inca timp jucatorului sa impresioneze, el avind handicap lipsa de pregatire. Pentru Politehnica au evoluat: Pralea, Lungu, Mocanu – Elisei (2 goluri), Velicu (3), Dediu (6), Dimofte (7), Ciocoiu, Gradinaru (1), Roua (2), Massari (4), Onuta (3), Adam (2), Chirila (2) si Boicu.
Ca supliment la aceasta partida, antrenorii celor doua echipe au cazut la invoiala sa mai faca inca o repriza suplimentara pentru a oferi si celorlalti jucatori de pe banca posibilitatea evolutiei. Incheiata cu scorul de 10-7 in favoarea bacauanilor mini-repriza a gasit in terenul iesean pe Buga – Elisei (3 goluri), Tudose (2), Adam (1), Moraru (1), Rusanu si Boicu.
Si daca cele doua partide cu Stiinta Bacau au constituit incalzirea pentru ieseni, adevaratul test de maturitate pentru Politehnica va fi sustinut miine, de la ora 17.00, in compania campionilor de la Fibrex Savinesti. (Lucian MINUT)

Comentarii