In ritm de vals

sâmbătă, 06 martie 2004, 00:00
2 MIN
 In ritm de vals

U „Petre Andrei”: Iglin 2, Nanescu 16 (1X3), Colesnicov 18 (3X3), Murgoci 14, Lobanov 8. Au mai jucat: Fl. Moscalu, Anghel 4, Nicolae 2 si C. Moscalu.
Rapid: Beatu 2, Abramescu 20 (4X3), Vasilescu 14 (1X3), Mircea 2, Preduna 10. Au mai jucat: Neagu 5 (1X3), Barau si Bulancea.
Chiar daca si-au dorit o victorie consistenta in partida de aseara cu Rapid Bucuresti, baschetbalistii de la Universitatea „Petre Andrei” n-au reusit decit sa-si apropie primul succes din acest retur, consistenta fiind lasata pentru alta data. Asa cum s-a intimplat si cu alte ocazii, iesenii n-au reusit sa-si mentina concentrarea pina la capat intr-o partida cu un adversar situat cu cel putin o clasa mai jos. Startul a fost cel asteptat, cu gazdele pe val. Murgoci a intarit regretul absentei in prima parte a anului dupa ce a punctat de trei ori consecutiv, Nanescu l-a izolat pe Abramescu si a plutit in atac, Lobanov l-a blocat total pe greoiul Preduna si a adunat aprecierile tribunei pentru devotamentul sau astfel ca dupa primul sfert iesenii conduceau detasat. Ce a urmat a fost ca un vis urit cu gazdele lipsite total de concentrare. Erori multiple, actiuni purtate in reluarea reluarii si vreme de sase minute Univ. „Petre Andrei” marcase doar un punct. Colesnicov a rupt vraja cu doua aruncari de la distanta insa diferenta la pauza s-a redus la doar patru lungimi, intr-o perioada in care Abramescu a inceput sa zburde pe teren. La reluare scenariul nu difera prea mult si erorile continua: Nicolae rateaza un contraatac, Anghel paseaza la adversar sub propriul cos dar Mircea rateaza slam-dunk-ul, Preduna rateaza doua libere si implicit egalarea, Nanescu fiind cel care a dus tabela pina la 46-35 in min. 30. Nici ultimul act n-avea sa dea mai mult relas in tribune atita vreme cit oaspetii au mai venit o data la trei puncte distanta (52-49, min. 36) dar s-au pierdut la fel de usor in fata unei formatii care a continuat sa valseze in atacul condus de Iglin. „Nu m-a multumit jocul dar este important ca am reusit sa obtinem victoria. S-au acumultat tensiuni in aceasta perioada si acest lucru s-a simtit in joc. Sper sa revenim la forma din tur pentru ca avem nevoie sa ne indeplinim obiectivul. In joc este imaginea echipei, contestata chiar in cadrul institutiei de care apartinem.” – ne-a declarat Petre Magurean, antrenorul echipei care are la dispozitie trei saptamini sa puna la punct pregatirea in perspectiva unui final de sezon ce se anunta extrem de incins.
Alte rezultate inregistrate aseara: Romradiatoare Brasov – Axiopolis Cernavoda 85-71, Elba Timisoara – West Petrom Arad 78-93 si Poli-Carbochim Cluj – Asesoft Ploiesti 48-71. (Lucian MINUT)

Comentarii