Intr-un an ca altii in sapte

marți, 13 noiembrie 2001, 00:00
3 MIN
 Intr-un an ca altii in sapte

Clauza de reziliere a contractului dintre Marius Niculae si Sporting Lisabona a fost fixata la suma de 17,5 milioane de euro (15,6 milioane de dolari), cota fotbalistului roman dublindu-si valoarea in ultimele cinci luni, dupa cum a anuntat ieri cotidianul portughez "A Bola". "Numele lui Marius Niculae are acum un rasunet european, fiind popular mai ales in Italia si Spania, iar conducerea clubului Sporting stie acest lucru. Desi jucatorul roman se arata decis sa ramina pina la sfirsitul sezonului la echipa din Lisabona, se pare ca el va fi transferat inainte de acest termen. Insa numai in cazul in care cei interesati de achizitionarea lui Niculae nu vor bate in retragere in fata clauzei de reziliere in valoare de 17,5 milioane de euro", se arata intr-un articol aparut in jurnalul citat.
Potrivit "A Bola", cota fotbalistului roman a crescut de peste doua ori, in ultimele cinci luni. "Acest fapt se explica prin evolutile bune ale lui Niculae alaturi de Sporting, ca si prin prestatiile in cadrul selectionatei Romaniei, care au facut ca valoarea sa sa fie recunoscuta in inteaga Europa", se mentioneaza in cotidianul lusitan.
Jurnalul citat estimeaza ca valoarea clauzei de reziliere a acordului dintre Niculae si gruparea din Lisabona ar putea deveni si mai mare, in perioada imediat urmatoare, datorita participarii atacantului roman la meciurile cu AC Milan, din turul al treilea al Cupei UEFA, si la partida retur cu selectionata Sloveniei, din barajul pentru calificarea la Cupa Mondiala. "Dupa infringerea suferita de echipa nationala a Romaniei la Ljubljana, jucatorii romani au sansa, la Bucuresti, sa intoarca rezultatul in favoarea lor si sa isi asigure un loc pentru turneul final de anul viitor. Daca vor reusi, Niculae va deveni un fruct si mai apetisant pe piata transferurilor", se subliniaza in materialul aparut in jurnalul portughez.
Conform "A Bola", Marius Niculae a declarat ca nu doreste sa se transfere de la Sporting inainte de luna iunie, desi Arsenal si AC Milan sint interesate de el. "Responsabilii gruparii din Lisabona isi dau seama ca fotbalistul roman va fi din ce in ce mai cunoscut si ca vinzarea lui ar putea insemna o afacere foarte buna. Pentru a se asigura ca vor obtine maximum de profit din aceasta tranzactie, conducerea clubului Sporting este dispusa sa astepte citeva luni, pentru ca timpul curge in favoarea ei. Mai ales pentru ca Niculae are un potential enorm si va progresa rapid si este cu atit mai bine pentru club daca tinarul roman va face acest lucru purtind tricoul alb-verde", se precizeaza in publicatia portugheza.
Impresarul Victor Becali a spus, insa, ca nu stie nimic de o modificare a clauzei de reziliere a lui Marius Niculae. "Pentru a mari clauza de reziliere trebuie ca si jucatorul sa fie de acord cu acest lucru, iar eu nu stiu sa se fi discutat aceasta problema in ultima vreme", a spus Becali, care a precizat ca si actuala clauza de reziliere a atacantului roman se apropie de suma vehiculata de "A Bola".

Comentarii