La trei puncte de fericire

miercuri, 04 aprilie 2012, 21:56
4 MIN
 La trei puncte de fericire

 

CSMS: Balan – Cotiga, Tincu, Camara (’46 – Cretu), Vladu – Onofras (’63 – Codrea), Milea, Cl. Tudor, Badic – Marjanovic (’46 – Gado), Herghelegiu. Antrenor: Ionut Popa.

Snagov: Iorga (’72 – Macelaru) – M. Dumitru, Costache, Tomozei,  Stelea – Petresoaie, Hanca, Udrea, Ad. Ganea – Bitfoi (’63 – Buduroi), M. Radulescu (’69 – Covaciu). Antrenor: Laurentiu Tudor.

Cartonase galbene: Tincu (’23) – Hanca (’16), Radulescu (’16), Ganea (’36), Dumitru (’81).

Eliminat: Macelaru (’78)

Arbitri: B. Anghelinei (Galati); M. Marchidanu (Braila), Ov. Arusoaie (Piatra Neamt).

1-0, min. 18: aflat in lateral dreapta, Onofras ii paseaza in fata portii lui Marjanovic, care inscrie din apropiere;

2-0, min. 42: Onofras a reluat cu capul, de la 6 metri, dupa centrarea lui Vladu de pe stinga;

3-0, min. 44: Marjanovic marcheaza dupa o pasa a lui Badic de pe stinga;

4-0, min. 61: lansat de Onofras, Herghelegiu scapa singur, de la jumatatea terenului, si inscrie peste portar;

5-0, min. 78: scapat singur, Herghelegiu este faultat in careu de Macelaru, penaltiul acordat fiind transformat de Cl. Tudor.

In nici o saptamina, norii negri adunati deasupra Copoului dupa primele doua runde din retur au inceput sa se risipeasca. Legind victoria de la Buzau, de vinerea trecuta, cu succesul obtinut ieri dupa amiaza in Copou, in fata Snagovului, CSMS a ajuns la doar trei puncte de promovare.

Iasul a intrat mai greu in jocul cu ilfovenii, Petresoaie dind emotii gazdelor in minutele 4 (sut pe linga poarta) si 7, cind Balan a prins in doi timpi. Forcingul inceput de trupa lui Popa in minutul 10 avea sa genereze in urmatoarele noua minute nu mai putin de cinci ocazii de gol – ’10: Herghelegiu reia cu calciiul din careul mic; ’12: Badic trimite peste poarta de la 6 metri; ’13: "cap" Milea, de la 7 metri, "peste"; ’15: sut puternic Tudor, in blocaj; ’18: Marjanovic a reluat dupa pasa lui Onofras – doar ultima fiind concretizata. Dupa 1-0, oaspetii revin in joc, Hanca (’25) si Ganea (’30) fiind aproape de egalare. Finalul primului act avea sa fie decisiv pentru cursul partidei, cele doua goluri reusite de ieseni oferind liniste totala in repriza secunda. O repriza in care CSMS a mizat pe cartea contraatacului, culoarele largi cascate in defensiva adversa fiind speculate in minutele 61 si 78. Cele doua reusite au fost incadrate de cite doua ocazii mari: Herghelegiu a fost blocat in extremis de Costache (’48), Iorga a respins sutul lui Gado (’51), care a trimis pe linga poarta in minutul 80 iar Dumitru a scos de pe linia portii sutul lui Vladu din minutul 84.

Bogdan Stelea, portar la Snagov!

^ Asa cum a anuntat, Popa l-a titularizat pe Balan. Cum Haisan a fost racit puternic, rezerva de portar la gazde a fost Irimia. ^ Straton nu a prins nici un loc pe banca de rezerve a iesenilor. ^ Marjanovic a bifat primele minute intr-un joc disputat Copou, in timp ce Codrea a debutat la CSMS. "E un tinar pe care l-am adus gratis de la Liga a III-a, sper sa confirme" a spus Popa. ^ In minutul 63, Anghelinei a acordat penalty pentru oaspeti dupa un duel Badic – Petresoaie. Dupa protestele gazdelor, "centralul" s-a consultat cu asistentul Marchidanu si a revenit asupra deciziei. In ciuda scorului final, toti arbitrii care au oficiat ieri au comis mai multe gafe. ^ Dupa eliminarea lui Macelaru, in poarta oaspetilor a intrat Bogdan Stelea, fundasul ilfovenilor fiind fiul fostului international. Jocul s-a incheiat cu egalitate numerica pe teren, Badic iesind accidentat in minutul 87, intr-un moment in care gazdele epuizasera inlocuirile. ^ Nici un oficial al oaspetilor nu a oferit declaratii dupa joc, masorul fiind trimis sa spuna ziaristilor ca "sintem suparati, nu vorbim cu nimeni". ^ Dupa meci, Onofras si Ionut Popa au dat autografe unor copii. ^ Andra Prunea, fiica presedintelui CSMS, care are 15 ani, a spus ca jucatorii CSMS i s-au parut "distrati" si ca ea tine cu Steaua! ^ Fotbalistii de la CSMS au ramas dupa joc in cantonament, ei urmind sa plece astazi spre Mangalia, acolo unde vor intilni pe Callatis, partida fiind programata simbata.

Declaratii

Rodoljub Marjanovic: "Sint foarte bucuros pentru ca am inscris primele goluri la Iasi, unde am venit pentru a promova. Am cerut schimbare pentru ca m-am simtit rau. Sint in urma cu pregatirea, dar, de la meci la meci, sper sa cresc".

Marius Onofras: "Inainte parca era o alta atmosfera la Iasi. Acum, la inceputul jocului, era liniste ca la teatru. Avem nevoie de sprijinul spectatorilor, care ar trebui sa ne inteleaga, mai ales ca echipa incepe sa creasca, sa capete curaj. Aceasta victorie ne da sperante".

Florin Prunea: "Am fost convins ca baietii se vor descatusa. Scorul putea fi si mai mare, dar, cind cistigi cu 5-0, totul e frumos. Eu cred ca putem si mai mult".

Ionut Popa: "Nu ne era usor daca luam gol in startul jocului! Apoi, ne-am mobilizat total si am cistigat cu 5-0 un meci in care am simtit ca parca jucatorii incep sa se gindeasca la promovare. De ce nu sint bucuros? Ma gindesc deja la jocul urmator, care poate fi decisiv pentru promovare. Despre arbitraj, ce sa spun? Bunicul meu avea o vorba: «Romanul e hot cit traieste, iar cind moare e strigoi!"»".

 

Comentarii