Lantul slabiciunilor

miercuri, 06 august 2003, 23:00
3 MIN
 Lantul slabiciunilor

Reveniti de joi din cantonamentul de la Vatra Dornei, handbalistii de la Politehnica si-au reluat antrenamente la Sala Polivalenta si au un program care include doua sedinte zilnice. Desi jucatorii au asteptat cu nerabdare intoarcerea la Iasi in perspectiva semnarii contractelor de joc, situatia este confuza in sensul in care reprezentantii sponsorilor sint gata sa demareze actiunea cu doar 16 dintre cei 21 de jucatori care efectueaza acum pregatirea. Cum antrenorii Liviu Gugles si Costel Schender nu si-au conturat inca lotul, situatia treneaza si cei nemultumiti sint jucatorii, care nu si-au primit drepturile banesti si n-au siguranta zilei de miine, nu rare fiind situatiile in care handbalistii au devenit clienti caselor de amanet. „Este foarte greu sa stabilesc lotul cu care plecam la drum pentru ca sint jucatori accidentati si nu stim in ce masura ne putem baza pe ei. In plus, jocurile de pregatire ne-ar edifica asupra justetii mentinerii in lot a unuia sau altuia.” – spune antrenorul Gugles, care face referire la entorsa suferita de Onuta (accident suferit in debutul cantonamentului si care a recidivat marti) si la operatia lui Crainiceanu (jucatorul care a fost operat pe 15 iulie numai de menisc si a inceput din aceasta saptamina sa faca pregatire usoara pe linga tratamentul de refacere). „Am anuntat inca de luni ca noi sintem gata pentru a semna contracte cu 16 jucatori si nu cu 21, cit sint acum la pregatire. Din pacate mai sint si alte probleme si ma deranjeaza ca cei din conducerea clubului nu se implica mai deloc. Directorul Antohi este plecat in concediu si lucrurile s-au blocat.” – ne-a declarat Mihai Popescu, vicepresedintele CJ, cel care s-a angajat sa gaseasca resurse financiare pentru sustinerea echipei.
Plata grilelor, o necunoscuta
Si daca salariile jucatorilor vor fi asigurate din sponsorizari, probleme apar in ceea ce priveste plata grilelor de transfer ale handbalistilor luati in pregatiri in aceasta vara, situatie care ar trebui sa fie rezolvata la nivelul CS Politehnica. Avind in vedere ca Politehnica n-ar avea dreptul sa deblocheze sume pentru a achita aceste grile, solutia ar reprezenta-o tot sponsorizarile insa pina la aceasta ora cei din conducerea clubului n-au gasit variante pentru a plati transferul jucatorilor vizati. Principala tinta o reprezinta interul Claudiu Dediu, a carui grila urmeaza a fi stabilita prin negocieri in conditiile in care galatenii au cerut 5.000 de dolari insa partea ieseana considera exagerata suma si cere calcularea grilei prin cumularea drepturilor jucatorului in ultimul an. Si daca pentru Marian Gradinaru grila este de 14 milioane de lei iar Chirila si Roua vin gratis de la HC Vaslui si Dinamo, alte doua mii de dolari ar fi reprezentate de grilele de transfer ale ex-juniorilor Hamza, Boicu si Rusanu, toate aceste cheltuieli putind fi diminuate daca antrenorii nu vor integra in lot toti „strainii” aflati acum in pregatiri.
In ceea ce priveste programul de pregatire, antrenorii au in vedere organizarea mai multor partide amicale cu echipele din judetele apropiate. Certa este apoi participarea studentilor la turneul organizat de Fibrex, ca si organizarea Memorialului „Iulian Hatura”, in perioada 12-14 septembrie, unde si-au confirmat prezenta Fibrex Savinesti si Steaua Bucuresti. (Lucian MINUT)

Comentarii