Mai ramine sansa contestatiei

marți, 04 mai 1999, 23:00
2 MIN
 Mai ramine sansa contestatiei

Dupa nesfirsite aminari care, probabil, au lasat Stelei impresia ca FCM Poli Iasi este un club de Divizia D, nici macar luni iesenii nu au reusit sa achite clubului militar cele 25 de milioane de lei reprezentind ultima rata a transferului lui Radu Bebe Manole in Copou. Drept urmare forurile abilitate au dictat ca jucatorul amintit sa redevina jucatorul bucurestenilor. Consecinta acestui fapt este pierderea atit a unui jucator de 27 de ani care a avut destule reusite in acest sezon la Poli, cit si a tuturor banilor cheltuiti cu acesta (prima rata de transfer achitata celor din Ghencea, contractul, salariile si primele de joc incasate de fotbalist), iesenii neavind posibilitatea de a-si recupera nici un leu din aceste cheltuieli. In momentul in care un club o duce de pe o zi pe alta, chiar daca mai trebuiau achitate 25 de milioane, a pierde asa usor un jucator sau banii pe care i-ar fi putut obtine din vinzarea ulterioara a lui reprezinta un lux care nu ar fi trebuit permis. Totusi, presedintele clubului, Vasile Drutca spune ca nu este totul pierdut: "Mai avem sansa ca in termen de cinci zile sa contestam decizia insa in acest interval trebuie sa facem dovada ca am achitat suma respectiva. Eu spun ca ne vom imprumuta si tot vom da banii Stelei iar Manole va ramine la noi". Acest lucru ar putea fi realizat in foarte scurt timp, managerul SC Iasi XXI, Romeo Olteanu spunind ca ieri din taxa pentru sport a intrat in contul echipei iesene 27 de milioane de lei.
Presedintele FCM Poli, Vasile Drutca a mai precizat ca viitorul Consiliu de Administratie, pe care il preconizeaza a fi organizat saptamina viitoare, il vede a fi format din 5-7 membri, in el urmind aproape sigur a apare Romeo Olteanu (SC Iasi XXI), Mihai Alexa (Prodalex), Gheorghe Plesu (TGH Investment), Nicolae Badea (prorector Universitatea Tehnica) si alte persoane pe care acestia le vor mai atrage ca sponsori ai echipei. Drutca spune ca alaturi de acesti oameni va putea stinge datoriile pe care le are clubul, in primul rind fata de jucatori. Ramine de vazut… Pina atunci insa, dupa cum spunea si Romeo Olteanu, trebuie modificat la judecatorie statutul clubului care prevede ca in CA trebuie sa faca parte 13-15 membri.
In alta ordine de idei, Costea Decu a fost declarat jucator liber si, drept urmare, va putea juca la alta echipa, iar Amarandei, obtinind si el statutul amintit, va putea fi legitimat la Poli. (Ovidiu MINEA)

Comentarii