Manole a devenit jucator liber

miercuri, 12 mai 1999, 23:00
3 MIN
 Manole a devenit jucator liber

Ceea ce parea a fi o problema foarte usor de rezolvat s-a transformat intr-un adevarat caz, lucrurile vizavi de situatia lui Radu Bebe Manole complicindu-se enorm. Astfel, dupa ce saptamina trecuta forurile abilitate au decis ca, datorita neplatii de catre Poli a ultimei rate de transfer catre Steaua (25 de milioane de lei), jucatorul sa revina clubului bucurestean, in aceasta saptamina fotbalistul a obtinut si statutul de jucator liber acordat de Comisia Juridica a Ligii Profesioniste datorita neachitarii de catre Steaua a drepturilor materiale fata de el. Acum, toate atuurile au trecut din mina lui Poli in mina jucatorului.
Pentru a intelege si mai bine situatia in urma careia Poli poate sa piarda ori unul dintre jucatorii de mare valoare a echipei (dupa unii, chiar cel mai bun) ori o importanta suma de bani, trebuie sa rememoram citeva dintre "bornele" "mariajului" Poli – Manole. Concret, pina acum Poli a investit in jur de 8 000 $ in fotbalist: prima rata de transfer platita Stelei la inceputul campionatului (25 de milioane de lei), rata din contractul de joc, salarii, prime de victorie, etc. Daca ar fi achitat la timp ultima rata de transfer Stelei (25 de milioane de lei) Poli l-ar fi obtinut definitiv pe Manole. Apoi, chiar in ipoteza in care clubul nu ar mai fi avut posibilitatea sa-i achite acestuia ultima rata din contractul de joc din acest an (2 000 $) si fotbalistul ar fi obtinut statutul de jucator liber sau gruparea din Copou nu ar mai fi dorit sa continue colaborarea, iesenii ar fi incasat "grila" fotbalistului care ar fi depasit de trei ori investitia facuta. Asa insa, pentru cele 25 de milioane neachitate, FCM Poli Iasi are doua variante la dispozitie: ori pierde jucatorul fara a primi nici un leu (rispindu-se astfel in afara cheltuielilor facute cu jucatorul si cele aparute ca urmare a memoriilor si deplasarilor la Bucuresti), ori ajunge la o noua intelegere intre parti, cu Steaua – clubul ce are acum dreptul de a incasa "grila" jucatorului – si cu jucatorul care nu cere altceva decit sa-i fie respectat contractul pe care l-a semnat in debutul sezonului (varianta care costa oricum mai mult decit daca plata celor 25 de milioane de lei se facea, daca nu in octombrie anul trecut cind era prevazut, macar pina luna trecuta, pina cind cei din Ghencea i-au tot pasuit pe ieseni).
La ora actuala, jucatorul, care este accidentat, pare a inclina sa ramina tot la Iasi el intentionind sa se casatoreasca cu o ieseanca, desi ofertele au inceput sa apara, cei mai insistenti fiind vilcenii de la Flacara care au nevoie ca de aer de jucatori de valoare in perspectiva barajului de promovare in liga secunda.
Ramine de vazut daca Manole va ingrosa rindurile jucatorilor de valoare pierduti in ultimii ani pe nimic de Poli sau daca, in ceasul al treisprezecelea, va fi gasita o solutie, daca nu de transformare intr-o afacere profitabila – fie prin pastrarea, fie prin vinderea lui la un pret avantajos – macar de recuperare a invsetitiei facute. (Ovidiu MINEA)

Comentarii