Maratonul Penicilinei continua

sâmbătă, 31 ianuarie 1998, 00:00
2 MIN
 Maratonul Penicilinei continua

Penicilina nu are nici un moment de respiro: dupa derbiul cu campioana en-titre, jucat duminica, si dupa dubla mansa din Cupa Romaniei, impotriva Universitatii Cluj-Napoca, disputata marti si miercuri, astazi, elevele antrenorului Nicu Roibescu au un nou si important examen de dat. Ele vor intilni pe teren propriu echipa bucuresteana Dinamo, intr-un meci contind pentru etapa a X-a a Diviziei A, prima care se desfasoara in acest an. Chiar daca ora de disputare a partidei, 16:00, este una mai putin obisnuita pentru iubitorii voleiului din Iasi, credem ca ea nu va impieta asupra prezentei spectatorilor in numar mare la sala Penicilina, nici asupra calitatii spectacolului sportiv in sine. De ce sa n-o spunem, asteptam in la fel de mare masura spctacol, dar… si o victorie a fetelor noastre, care sa le mentina in prima jumatate a clasamentului. Apropo de clasament, sa spunem ca in acest moment situatia e destul de amuzanta: Penicilina si Dinamo au exact acelasi numar de victorii (5), de infringeri (4), acelasi numar de puncte (14) si chiar si acelasti setaveraj (18-13). E clar ca abia dupa meciul de astazi se va putea face o diferentiere intre cele doua echipe, actualele ocupante ale locurilor 4-5 in Divizia A.
Duelurile dintre Penicilina si Dinamo au avut intotdeauna o deosebita incarcatura psihologica. In urma cu trei ani, iesencele le intreceau pe voleibalistele din Soseaua Stefan cel Mare in lupta directa pentru medalia de bronz a campionatului. Un an mai tirziu, Penicilina adincea razbunarea, invingind in ambele partide, atit pe teren propriu, cit si in deplasare. Insa, anul trecut a fost rindul jucatoarelor lui V. Adam sa se revanseze si sa cistige ambele meciuri din sezonul regulat. Lucru care nu le-a ajutat prea mult pentru ca ele tot in grupa 7-12 au jucat, in timp ce Penicilina se calificase in play-off. Astazi, un pronostic e foarte greu de dat, tinind cont de valoarea apropiata a celor doua formatii. Oricum, prima sansa apartine Tatianei Popa si colegelor sale, atit prin prisma avantajului de a juca pe teren propriu, cit si formei bune pe care au demonstrat-o in ultimele partide (inclusiv in cea cu RATB). Dinamo a cistigat de doua ori in deplasare in acest sezon, exact acolo unde au facut-o si iesencele, la Timisoara si Cluj-Napoca, si au inregistrat o singura infringere pe teren propriu, 1-3 cu Dacia Pitesti. Iata echipele de start probabile pentru confruntarea de astazi:
Penicilina : A. Popa, Androhovici, Marian, T. Popa, Covaliciuc, Formagiu.
Dinamo : Catachitiga, Pasarica, Gidea, Vasilica, Anghel, Stanescu.
Celelalte partide ale etapei de astazi : Rapid Bucuresti (locul 2 in clasament) – Dacia Pitesti (3) (derbiul rundei); Metal 33 Bucuresti (9) – Universitatea Cluj (10); Unic Piatra Neamt (6) – RATB (7); Farul Constanta (12) – Universitatea Bacau (1); Universitatea Timisoara (11) – Romradiatoare Brasov (8). (Ion TEODOR)

Comentarii