Milosevic sau Zahovic?

marți, 04 septembrie 2001, 23:00
3 MIN
 Milosevic sau Zahovic?

Doua dintre meciurile care se vor desfasura in aceasta seara in preliminariile Campionatului Mondial care ne intereseaza in mod special (in afara celui de la Budapesta) vor fi Iugoslavia – Slovenia si Feroe – Rusia, ambele din grupa I preliminara, cea din care se va alege adversara Romaniei in barajul de calificare pentru turneul final de anul viitor. Pentru rusi, lucrurile sint mai mult decit clare: ei au nevoie de victorie in jocul din Feroe pentru a-si asigura primul loc in claasamentul grupei si a se califica direct la Mondiale. Batalia pentru locul al doilea se da intre Iugoslavia si Slovenia, meciul din aceasta seara, de la Belgrad, putind fi decisiv in acest sens. Slovenii au deocamdata un punct in plus in clasament, dar sirbii mizeaza pe avantajul terenului propriu si pe atmosfera incendiara care va fi pe stadionul "Steaua Rosie" pentru a cistiga cele trei puncte puse in joc.
Iugoslavii vin cu moralul ridicat dupa victoria obtinuta simbata in Elvetia, dar au citeva probleme de lot, provocate de accidentari. Daca Vladimir Jugovic nu intra in nici un fel in calculele acestui meci, despre Goran Djorovic se spune ca are 50% sanse de a intra pe teren. La rindul sau, atacantul Savo Milosevic se resimte dupa o accidentare la umar, dar insista sa joace impotriva Sloveniei.
Din primul unsprezece al sirbilor va lipsi si Zoran Mirkovic, in timp ce la sloveni este incerta folosirea lui Dzoni Novak. In schimb, in echipa antrenata de Srecko Katanec va reveni play-makerul Zlatko Zahovic, in locul lui Milenko Acimovic, autorul golului victorios din jocul cu Rusia, de simbata. La rindul sau, Sebastjan Cimerotic, care fusese inlocuit in timpul meciului din cauza unor dureri la glezna, va fi apt sa infrunte Iugoslavia in aceasta seara.
In meciul tur cele doua echipe au incheiat nedecis, 1-1, dar antrenorul sirbilor, Dejan Savicevic, crede ca a gresit punindu-l pe Milan Obradovic sa faca marcaj strict la Zahovic. " In acel meci Obradovic nu a facut nimic, iar Zahovic oricum si-a facut jocul. Acum voi folosi alta tactica: nu voi mai pune nici un jucator sa faca marcaj asupra sa, ci voi obliga intreaga echipa sa faca presing cind mingea ajunge la Zahovic. Poate aceasta va fi cheia victoriei!"
Elvetia mai are doar sanse minime de a prinde locul al doilea in clasament, insa trebuie sa-si joace sansa pina la capat si sa invinga astazi in Luxemburg. Numai ca doua dintre vedetele nationalei helvete, fundasul Stephane Henchoz si atacantul Stephane Chapuisat, au parasit lotul in semn de protest ca in meciul de simbata, cu Iugoslavia, au fost lasati pe banca de rezerve. Atit Henchoz, cit si Chapuisat, au declarat ca au luat aceasta decizie in urma comportamentului inexplicabil al selectionerului Kobi Kuhn, care nu le-a dat posibilitatea sa demonstreze ca inca pot juca in nationala. " Pot accepta sa nu fiu selectionat la echipa reprezentativa, dar nu sa fiu lasat sa fac tusa fara nici o explicatie. Ma voi intoarce la lot doar cind se va schimba antrenorul" , a spus Henchoz, in timp ce Chapuisat a plusat: "Daca selectionerul Kuhn nu a avut nevoie de mine impotriva Iugoslaviei, sigur nu-i voi fi de folos nici in meciul cu Luxemburg…" (Ion TEODOR)

Comentarii