Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Misterul apararii svaiter

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Au marcat: Lupu ('8 pen), Mihalcea ('45), Niculae ('63) / Wieszczycki ('23, '58, '88), Olisadebe ('35).
    Dinamo: Preda - Bolohan, Kirita, Mihali, Florea - Petre (Dragan '71), Hildan, Lupu, Cernat (Tames '46) - Mihalcea (Mara '80), Niculae.
    Polonia: Szczesny - Ciesielsky, Pawlak, Zvirgzdauskas - Golaszewski, Bak, Kaliszan, Wieszczycki (Ekwueme '80), Kielbowicz - Olisadebe, Bykowski (Scherfchen '90).
    Cartonase galbene: Kirita, Niculae, Tames / Kaliszan
    Fotbalul romanesc este foarte aproape de a reedita performanta de anul trecut, atunci cind campioana tarii era eliminata din circuitul european inainte ca acesta sa inceapa. Din nefericire, Dinamo are serioase nesanse de a face acelasi lucru, miercuri, pe stadionul "Lia Manoliu", "ciinii" lui Cornel Dinu fiind striviti de o echipa poloneza puternica si ambitioasa, care are in nigerianul Olisadebe un autentic star. Meciul n-a inceput rau pentru dinamovisti, ei beneficiind de un penalty chiar in primele minute, obtinut (intr-un fel) si transformat de Danut Lupu. Dar, putin le-a pasat lesilor de un asemenea debut nefast, treptat ei preluind initiativa la centrul terenului si martelind o aparare penibila, din care a lipsit Vali Nastase si in care Gheorghe Mihali s-a dovedit a fi, inca o data, un jucator terminat. Si consecintele s-au vazut pe tabela de marcaj. Mai intii, la o lovitura libera executata inalt de Olisadebe, Wieszczynski, liber ca pasarea cerului, a ras mingea in poarta lui Preda. pentru ca, dupa ce goal-keeperul roman si-a facut in citeva rinduri cruce cu mina stinga pentru ca a scapat ieftin la patrunderile nigerianului, tot a simtit forta acestuia. Totusi, Dinamo ar fi putut trece cu seninatate pragul reprizei a doua, pentru ca, cu putin timp inainte de pauza, Lupu l-a gasit cu o pasa printre pe Mihalcea, aflat aproape de limita ofsaidului, nouarul a tisnit si l-a executat cu singe rece pe Kielbowicz.
    Din pacate, cosmarul alb-rosu a continuat si in repriza secunda: antrenorul Dinu l-a schimbat pe inexistentul Cernat cu necunoscutul Tames, care s-a remarcat doar la capitolul vointa si putere de lupta. Dar, mecanismul Olisadebe - Wiesczynski a functionat din nou ceas si in loc de 3,4 5-2, cum se visa in tribune s-a ajuns la 2-3. Cu toate acestea, Dinamo joaca, exasperant, cartea disperarii, centrarile venite de la Petre si Lupu, nimerind cu greu vreun picior dinamovist. La o astfel de actiune, mingea trece prin fata a doi-trei "ciini spectatori", este respinsa in lateral, dar acolo, capul lui Marius Niculaie, gaseste o solutie dificila si scorul se egaleaza inca o data. Din nou sperante, mai ales ca lesii dadeau semne de oboseala, Dinu simte momentul, introduce doua virfuri suplimentare, dar il sacrifica inexplicabil pe Florentin Petre, astfel ca moara canina macina in gol, iar angrenajele mediane scrisnesc a neputinta. Sentinta cade in min. 88, autor Golaszewski, cu sprijinul unei aparari in pioneze...
    Dupa meci, antrenorul Cornel Dinu a recunoscut puterea echipei poloneze, in special superioritatea acesteia la capitolul fizic. Din nefericire, glasuieste "Mister": "Am facut multe greseli individuale, in doua situatii mingea a fost la noi, am pierdut-o si polonezii au marcat de fiecare data. Rezultatul putea fi altul, dar noi am beneficiat de multi jucatori fara experienta internationala. Ne-am pus mari sperante in aceasta intilnire, dar acum Polonia are prima sansa la calificare". Cum orice invingator este generos si culant, antrenorul Dariusz Wdowzczyk a stirnit zimbete: Dinamo a aratat ca este o echipa bine organizata. Ne-am dat seama ce inseamna Dinamo in turneul din Cipru. Noi am sperat sa marcam un gol la Bucuresti si am reusit sa inscriem patru, ceea ce reprezinta un mare succes pentru noi".
    Returul partidei va avea loc pe 2 august, la Plock, in Polonia. Pentru a se califica in turul III preliminar al Ligii, Dinamo, are nevoie de o victorie la doua goluri diferenta. Dupa evolutia atacantilor si mijlocasilor din meciul de la Bucuresti, n-am vorbi de o misiune imposibila. Numai ca Dinu ar trebui sa gaseasca intr-o saptamina solutii eficiente de fortificare a apararii, ceea ce este destul de putin probabil. (Nic. G)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri