Moral ridicat inaintea plecarii spre Polonia

marți, 23 noiembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Moral ridicat inaintea plecarii spre Polonia

"Minunea" s-a intimplat: Penicilina a cistigat simbata primul sau meci pe terenul echipei bucurestene RATB! Traditia care spunea ca echipa lui Nicu Roibescu pleaca de fiecare data steagul in sala Liceului "Nichita Stanescu" a fost infirmata, iesencele s-au impus cu un 3-1 mai clar decit arata scorul si au revenit cu brio in lupta pentru un loc pe podium. Acest succes este cu atit mai important cu cit el a venit la doar trei zile dupa infringerea poate nemeritata suferita acasa cu Universitatea Bacau si inaintea plecarii la turneul din Cupa Federatiei Europene, ce va avea loc in orasul polonez Mielec.
Intrebat cum a reusit echipa lui sa-si revina atit de repede dupa esecul in fata bacauancelor, antrennorul Penicilinei, Nicu Roibescu, a explicat simplu: "Finalul celor doua meciuri a semanat de parca ar fi fost trase la indigo. Acasa, cu Bacaul, ultimele doua mingi ale setului decisiv le-au pierdut Ruxandoiu si Formagiu. Una a tras afara, iar cealalta in blocaj. La Bucuresti, cu RATB, ultimele doua puncte ale setului patru le-au facut aceleasi jucatoare: numai ca acum Cezara a facut un blocaj reusit, iar Mihaela a tras in terenul adversarelor. Uneori nu e vorba decit de un gram de bafta…"
Confirmindu-si statutul de vedeta a echipei si a campionatului (in sensul bun al cuvintului), Mihaela Formagiu a jucat si de aceasta data exceptional, tragindu-si coechipierele dupa ea spre o victorie necesara ca aerul. Si poate ca daca nu s-ar fi accidentat in setul al doilea si n-ar fi trebuit inlocuita pret de citeva minute, poate ca Penicilina s-ar fi impus cu 3-0! Daca in cazul Mihaelei a fost vorba de o confirmare a calitatilor sale cunoscute, marea si frumoasa surpriza a meciului de simbata a fost tinara de numai 18 ani Elena Cozma, jucatoare transferata in aceasta toamna de la divizionara B Portul Constanta. Lasind la o parte tracul debutului in prima divizie, Cozma a inlocuit-o la mijlocul meciului pe ridicatoarea Dana Dochia si a jucat atit de bine, incit nu a mai fost inlocuita pina la final. In ciuda staturii sale deloc impresionanta, ex-constanteanca a fost extrem de precisa pe postul de coordonatoare, dar prima si in blocajul echipei noastre. Sperind ca evolutiile sale sa continue in aceeasi nota, nu putem decit sa apreciem "mina buna" pe care a avut-o antrenorul Roibescu cind a adus-o la Iasi pe aceasta jucatoare inca necunoscuta in lumea buna a voleiului romanesc.
Din celelalte meciuri ale etapei a VIII-a, surprinde greutatea cu care s-a impus Universitatea Bacau pe propriul teren, in fata Universitatii Craiova (3-2) si modul clar in care CSU Galati a cistigat (3-0) duelul noilor promovate, in fieful celor de la Banatul Lugoj. Rapid isi continua parcursul de regularitate spre un nou titlu de campioana, cu a opta victorie din tot atitea partide disputate. De aceasta data "halta" s-a numit sala Olimmpia din Capitala, unde elevele lui Costinel Stan au invins cu 3-0 pe concitadinele de la Metal 33. (Ion TEODOR)

Comentarii