Moscalu & Co revin in competitie

vineri, 03 aprilie 1998, 23:00
2 MIN
 Moscalu & Co revin in competitie

Campionatul primei divizii masculine de baschet se apropie vertiginos de final. Cele patru etape care au mai ramas de disputat, vor insemna si o pleiada de calcule in ceea ce priveste echipele care se vor cupla in play-off si play-out. In prima grupa valorica, trei echipe (Sibiu, Ploiesti si Dinamo) sint aproape sigure de clasarea in prima jumatate a clasamentului, ceea ce le confera dreptul de juca doua meciuri (din trei) in prima faza a play-off-ului. Ultima echipa privilegiata se va alege dintr-un set de patru echipe, cele mai mari sanse avindu-le Politehnica Moldrom Iasi si SOCED Bucuresti, care mai au de disputat o restanta. Elevii antrenorilor Dragan Petricevic si Petre Magurean vor juca astazi la Ploiesti, in compania revelatiei primei grupe valorice, BRD Ploiesti. Incepind din etapa a IV-a, cind au cedat, la Iasi, cu scorul de 76-66, ploiestenii au obtinut numai victorii. Filmul s-a rupt simbata trecuta, cind echipa antrenata de Vasile Barbu a cedat la Bucuresti, in fata vedetelor de Erbasu Steaua, in conditiile in care internationalul Horia Paun s-a accidentat in prima repriza. Cum Paun a fost declarat indisponibil pentru cel putin doua saptamini, el va lipsi cu siguranta la partida de astazi. Chiar si in aceste conditii, pentru ieseni nu va fi un meci usor, stiut fiind faptul ca gazdele nu prea lasa echipele adverse sa plece cu mai mult de un punct din sala ploiesteana. Pentru intilnirea de astazi, lotul echipei BRD va fi alcatuit din urmatorii jucatori: Ciorobea, Miulescu, Dumitrache, Caprarescu, Radulescu, Mircea, Necula, Lefter, Nicolae si Constantinescu.
Desi nu au evoluat in etapa trecuta, iesenii si-au continuat antrenamentele in mod regulat. Cum Sala Polivalenta este gazda unui tirg, pregatirile s-au facut in sala Scolii Generale nr. 15. "Nu sint prea multe lucruri de spus, echipa continuind antrenamentele chiar in conditiile aminarii etapei de simbata trecuta. Urmeaza sa vedem ce efecte are aceasta intrerupere in ceea ce priveste randamentul, dar sper ca nu ne-am iesit din mina, baietii afisind la antrenamente o mare pofta de joc" – ne-a declarat antrenorul Dragan Petricevic. Avind in vedere ca studentii au mai invins la Ploiesti (in vara, in partide amicale), ei nu exclud varianta unei surprize. Cum nici probleme de lot nu sint, oaspetii de astazi au facut deplasarea in urmatoarea formula: Anghel, Popa, Gheorghiu, Doros, Sestopal, Moscalu, Burlacu, Vrinceanu, Murgoci si Mirisevschi.
Celelalte meciuri ale etapei: Carbochim Cluj – SOCED Bucuresti (in tur, 73-74); Dinamo Bucuresti – Herlitz Mobex Tg. Mures (87-83); CSU Forest Sibiu – Erbasu Steaua Bucuresti (85-69) (grupa 1-8) ; Romradiatoare Brasov – Elba Timisoara (72-101); CSU Galati – West Petrom Arad (35-93); Farul Constanta – Sportul Studentesc Bucuresti (65-54); Rapid Epson Bucuresti – "U" Sanex Cluj (73-77) (grupa 9-16) . (Lucian MINUT)

Comentarii