Nenorocirea a venit in ultimul minut

duminică, 28 martie 1999, 23:00
2 MIN
 Nenorocirea a venit in ultimul minut

Echipa de tineret a Romaniei a pierdut, vineri, cu scorul de 1-0 (0-0), in fata selectionatei similare a Slovaciei, intr-o partida disputata la Bucuresti, in preliminariile Campionatului European. Unicul gol al intilnirii a fost marcat de Sedlak in minutul 90. La partida de pe stadionul "Cotroceni" au asistat 4.000 de spectatori. Fotbalistii Kirita, Cernat, Bundea, respectiv Hrncar, Gresko, Vyskoc si Lerant au fost avertizati cu cartonas galben de catre arbirtul scotian Dougal Stuart.
Au evoluat echipele:
Romania: Lung – Fl. Dumitru, Lacusta, Kirita, Chivu – Bundea, A. Stoica (Caramarin), Lincar, Cernat – Pancu, M. Luca (M. Niculae).
Slovacia: Mucha – Turza, Hlinka, Lerant, Hrncar – Kisel (Supka), Cisovski, Czinege, Gresko – Babnic (Poratzik), Vyskoc (Sedlak).
Dupa meci, antrenorul echipei noastre, Tudorel Stoica, a spus: "Nu am reusit sa practicam jocul pe care ni l-am propus, din cauza evolutiei lente a echipei. Jucatorii mei au pasat prost, iar atacantii si mijlocasii nu au reusit sa-si creeze spatii in defensiva adversa. Slovacii au fost foarte agresivi, aglomerind mult zona de mijloc a terenului. In fotbal, ocaziile se razbuna, iar slovacii au marcat golul intr-un moment in care nu se mai putea face nimic. Trebuie sa recuperam aceste puncte pierdute pe teren propriu, pentru a mai putea spera in calificare. Publicul prezent la meci s-a comportat asa cum trebuie sa o faca intotdeauna. Federatia nu mi-a impus nici un obiectiv pentru partidele cu Slovacia si Azerbaidjan".
La rindul sau, antrenorul slovac Dusan Radolsky a declarat: "Sint foarte multumit de rezultatul obtinut. Intentiile noastre au fost de a juca mai ofensiv, dar nu am putut face acest lucru decit in primele 15 minute ale meciului, dupa care romanii au preluat initiativa. Formatia Romaniei a avut multe ocazii, dar spre finalul meciului am reusit sa profitam de spatiile libere din apararea adversa. Cel mai important moment al meciului s-a produs cind Stoica a ratat singur cu portarul".
In cel de-al doilea meci al acestei grupe, disputat vineri, Portugalia a dispus de Azerbaidjan cu 5-0. In momentul de fata clasamentul grupei se prezinta astfel:
1. Slovacia 3 3 0 0 4-1 9
2. Portugalia 4 2 1 1 9-2 7
3. Romania 3 1 1 1 3-3 4
4. Azerbaidjan 3 1 0 2 3-8 3
5. Ungaria 3 0 0 3 2-7 0
Urmatoarele meciuri se vor disputa miine: Azerbaidjan – Romania si Slovacia – Ungaria.

Comentarii