O noua partida, un nou derby

sâmbătă, 21 martie 1998, 00:00
3 MIN
 O noua partida, un nou derby

Cea mai in voga echipa a Iasului la ora actuala, Politehnica Moldrom Iasi, va da astazi, la Sala Polivalenta, inca un recital in fata suporterilor, in compania uneia dintre cele mai puternice echipe din campionat, Erbasu Steaua. Spunem puternica nu prin prisma pozitiei ocupate in clasament, ci mai ales prin valoarea lotului de jucatori. Odata cu demisia antrenorului Dan Berceanu, echipa bucuresteana a renascut din propria cenusa, cu un nou cuplu de antrenori pe banca tehnica, Anton Netolitchi – Dumitru Lecca. In plus, de pregatirea fizica se ocupa specialistul in karate Florentin Marinescu, cel care a avut acelasi rol in perioada cind echipa de fotbal Steaua cistiga in 1996 Liga Campionilor. Daca amintim numai numele lui Voinescu, Palii, Stefan sau Ardelean, care s-au perindat in ultimul timp pe la lotul national, este mai mult decit suficient sa reflectam un lot foarte valoros.
Totusi, Erbasu (Steaua participind tardiv la fuziune doar prin rarele introduceri ale lui Barbu, Ilie sau Lecca) are un complex la echipa ieseana, in campionatul trecut pierzind de doua ori la un singur punct diferenta, in partide de un real dramatism. Nu-i mai putin adevarat ca si studentii au o alta fata in acest campionat, prezenta pe locul patru in clasament fiind graitoare. Pentru baschetbalistii echipei gazda victoria in partida de astazi este imperios necesara daca vor sa-si mentina pozitia din jumatatea superioara a clasamentului si pentru a confirma succesul obtinut in tur in sala "Lucian Grigorescu". Pasul gresit cu Dinamo a fost suficient, astfel ca, pina la finalul campionatului, nimeni nu trebuie sa plece cu mai mult de un punct de la Iasi. In echipa antrenata de Dragan Petricevic si Petre Magurean , atmosfera este pozitiva, singura modificare in lot fiind inlocuirea lui Bogdan Savin cu o mare speranta a baschetului moldovean, Bogdan Dornescu .
La doar 16 ani si 2.04 m, Dornescu este un component de baza al nationalei de juniori si selectionarea lui in prima echipa a orasului reprezinta o confirmare a valorii. Despre dificila partida de astazi, antrenorul principal al gazdelor, Dragan Petricevic (caruia i-a fost aprobata demisia din postul de antrenor al echipei nationale de seniori), a precizat: "Va fi o intilnire extrem de dificila, mai ales datorita faptului ca Erbasu Steaua se afla intr-o evidenta revenire. Locul pe care-l ocupa acum in clasament bucurestenii nu reflecta exact valoarea lotului, dar speram sa ne impunem pentru a aduce suporterilor inca o mare bucurie" .
Asadar, iata lotul cu care gazdele vor aborda intilnirea: Zetu, Anghel, Popa, Gheorghiu, Doros, Sestopal, Moscalu, Burlacu, Vrinceanu, Murgoci, Mirisevschi si Dornescu. De partea cealalta, bucurestenii au venit la Iasi in urmatoarea formula: Voinescu, Ardelean, Lazar, Palii, Radu, Doba, Stefan, Barbu, Lecca, Dumitru, Ilie, Pogonaru.
Partida va fi condusa de brigada de arbitri formata din S. Banica (Bucuresti) si I. Vaida (Oradea).
Celelalte partide ale etapei: Dinamo – SOCED (in tur, 71-74); Forest – Carbochim (65-59); BRD – Herlitz Mobex (72-93) (grupa 1-8) ; Farul – Elba (73-87); West Petrom – "U" Sanex (53-68); Rapid – Romradiatoare (60-74); Galati – Sportul Stud. (49-62) (grupa 9-16) . (Lucian MINUT)

Comentarii