Pe drumul cel bun

joi, 21 august 2003, 23:00
2 MIN
 Pe drumul cel bun

Poli Iasi: Pralea – Elisei (1 gol), Dediu (6), Ciocoiu (2), Roua (2), Onuta, Boicu (1) apoi Velicu (2), Adam (2), Gradinaru (1), Dimofte (2, 1 din 7m), Lungu, Massari, Mocanu.
Fibrex: Apostu – Timofte (5), Bibirig (1), Mamina, Tase (3, 2 din 7m), Adomnicai (3), Pop (7, 2 din 7m) apoi Zenoviu (3), Citu (2), Spiridon, Rohozneanu (2).
La primul amical serios din acest an, handbalistii de la Politehnica au facut fata bine campionilor de Fibrex, echipa pe care au condus-o aproape o repriza. Traind cu amintirea infringerii usturatoare din ianuarie, gazdele s-au ambitionat sa se agate de mult mai titratul adversar si au reusit sa-i puna probleme. Si chiar daca antrenorul oaspetilor, Liviu Paraschiv, a mentionat ca formatia sa a fost vaduvita de absenta a patru titulari (Alexandru si Piriianu accidentati respectiv Tucanu si Georgescu plecati cu echipa nationala) nici iesenii n-au stat mai pe roze in conditiile in care au fost descoperiti de flancul drept prin accidentarea lui Damian si absenta motivata a lui Chirila. Oarecum asteptat, echipa antrenata de Liviu Gugles si Costel Schender a inceput timorata partida si nemtenii s-au desprins urgent desi ratarile din pozitii clare n-au lipsit. A fost nevoie de inspiratia lui Dediu si de o perioada in care au avut doi jucatori mai mult pe teren pentru ca gazdele sa revina si sa egaleze la zece (’23). Apararea functiona bine, Pralea prindea din ce in ce mai bine si duetul Ciocoiu – Dediu tinea greul unui atac in care pivotul Roua a fost izolat complet, Elisei n-a contat in fata experimentatului Petru Pop, Onuta a ramas ineficient iar Velicu abia deschidea ochii pe un post inedit (titularul Boicu fiind depasit de miza intilnirii). Finalul reprizei avea sa incline balanta in favoarea studentilor care s-au desprins si la doua goluri dupa ce au fructificat citeva mingi recuperate in aparare. Repriza secunda a inceput sub semnatura lui Pralea, care a scos tot ce se putea, astfel incit gazdele s-au mentinut in avantaj. Insa atacul era cel care incepea sa scirtie odata cu blocarea lui Dediu si dupa multiplele schimbari din dispozitivul central. Ex-ieseanul Spiridon rezolva si el citeva faze si oaspetii se apropie dar rateaza exasperant (chiar si doua lovituri de la 7m parate de Mocanu si Lungu). Velicu este cel care face ultima diferenta pentru Politehnica (18-16, min.43) si partida ia apoi o intorsatura in favoarea campionilor. Aparare beton, actiuni rapide, trei goluri consecutive pentru Pop si mirajul unei victorii istorice s-a spulberat. „A fost un meci foarte util pentru noi in fata unei echipe care s-a batut si a lasat o impresie buna. Inca ne lipseste omogenitate dar mai avem timp sa punem la punct lucrurile” – a spus la final Liviu Paraschiv, antrenorul nemtenilor. In ceea ce-l priveste pe tehncianul iesean Liviu Gugles, acesta a considerat prea sever rezultatul final: „Am condus echipa campioana o buna perioada de timp si numai experienta lor a facut ca situatia sa se schimbe. Pentru noi acest joc a fost primul serios de pregatire si sintem pe drumul cel bun. Remarc apararea, pe Dediu si portarii insa mai este de lucru”. (Lucian MINUT)

Comentarii