Penicilina ia o fata noua

duminică, 11 august 2002, 23:00
3 MIN
 Penicilina ia o fata noua

Ca intotdeauna, voleibalistele de la Penicilina au cea mai lunga pauza competitionala in perioada de vara, dintre toate gruparile sportive iesene: din mai pina in octombrie. Directorul tehnic al Penicilinei, Nicu Roibescu, considera ca aceasta lunga perioada dedicata exzclusiv antrenamentelor poate fi un atu pentru echipa sa, in ideea cresterii omogenitatii echipei si imbunatatirii nivelului calitativ al jocului, in ansamblu. Daca este asa, vom putea afla cu certitudine abia pe 5 octombrie, cind Penicilina va debuta in noua editie a campionatului Diviziei A in compania formatiei Oil Terminal Constanta.
Roibescu mizeaza pe tinerete
Doua au fost schimbarile importante survenite la Penicilina in aceasta vara, fata de trecuta editie. Mai intii, locul antrenoarei principale Aurelia Ichim a fost luat de un cuplu de tehnicieni tineri, Catalin Stirbu si Ionica Birsan. Directorul tehnic Nicu Roibescu spune ca pregatirea si cunostintele lor profesionale, precum si entuziasmul pe care ti-l da dorinta de a reusi intr-o noua cariera, pot prevala asupra lipsei de experienta a celor doi. "Destui au fost cei care mi-au spus ca nu e bine sa aduc pe banca tehnica a unei echipe de traditie ca Penicilina, doi oameni atit de tineri, care nu au mai antrenat nicaieri. Eu, insa, m-am simtit dator sa ofer aceasta sansa tinerilor tehnicieni din Iasi si sper ca ei sa nu ma dezamageasca. La urma urmei, rezultatele vor vorbi si in cazul lor, iar daca acestea nu vor fi pe masura asteptarilor, vom incerca sa cautam si alte variante", spune Nicu Roibescu. Deocamdata, sub conducerea noilor antrenori, Penicilina s-a antrenat cu regularitate din luna iunie, in sedintele de pina acum punindu-se accentul cu precadere pe latura fizica. Urmeaza ca in saptaminile ce vor veni (care vor include si un cantonament la munte) sa se lucreze mai mult la pregatirea tehnico-tactica.
A doua schimbare importanta survenita la Penicilina a fost despartirea de ridicatoarea Dana Dochia-Lungu, care, la final de contract, s-a transferat la Gaz Metan Tg. Mures. Dochia a fost, de altfel, singura jucatoare a formatiei iesene careia i-a expirat contractul in aceasta vara si nu a mai dorit sa si-l prelungeasca. Locul sau in teren in viitoarea editie de campionat va fi luat de constanteanca Elena Cozma (21 de ani), o jucatoare pe care iesenii o cunosc destul de bine, pentru ca ea a mai evoluat la Penicilina in editiile de campionat 1999-2000 si 2000-2001. In sezonul trecut ea s-a antrenat cu Oil Terminal Constanta, dar nu a avut drept de joc la aceasta echipa din cauza contractului semnat cu Penicilina. In urma discutiilor avute cu Nicu Roibescu si a perspectivei de a deveni titulara de drept, Cozma a acceptat sa se intoarca la Iasi si sa joace pentru Penicilina in sezonul urmator.
Au existat si alte incercari de a aduce citeva jucatoare de valoare la Iasi, precum Lenuta Ivan (de la campioana Unic Piatra Neamt), Dana Dan (Universitatea Bacau) ori Claudia Mutascu (Dacia Pitesti), dar tratativele nu s-au finalizat ori din cauza opozitiei vadite a cluburilor de care apartineau, ori din cauza pretentiilor financiare foarte ridicate ale acestor voleibaliste. Nicu Roibescu spune ca va continua sa caute si alte jucatoare de valoare disponibile pentru a fi transferate la Iasi si ca nu este exclus ca lotul Penicilinei sa creasca, numeric si valoric, pina la inceputul campionatului. In ceea ce o priveste pe Cezara Ruxandoiu, fosta vedeta a echipei iesene s-a antrenat in aceasta vara alaturi de fostele sale coechipiere, insa a declinat oferta de a se intoarce la Penicilina. Ea va evolua in sezonul viitor la echipa franceza de prima liga Clamart, acolo unde a jucat si anul trecut. (Ion TEODOR)

Comentarii