Penicilina – la minus trei

marți, 05 septembrie 2000, 23:00
3 MIN
 Penicilina – la minus trei

Peste zece zile va debuta o noua editie a campionatului Diviziei A la volei feminin, campionat pe care Penicilina Iasi il abordeaza cu mai putine pretentii decit trecutele editii. Daca anul trecut echipa ieseana afost al un pas de a juca finala campionatului si s-a calificat in semifinalele Cupei, de data aceasta probabil ca elevele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim se vor multumi sa aiba o comportare onorabila si sa se claseze in prima jumatate a clasamentului. Motivul este unul singur si cit se poate de intemeiat: lotul echipei a fost slabit prin plecarea a trei jucatoare, iar lipsa unor posibilitati financiare deosebite a facut imposibila transferarea altor voleibaliste de valoare de la alte echipe.
Cazul cel mai curios este cel al internationalei Cezara Ruxandoiu, care mai are un an de contract cu gruparea ieseana, dar care nu s-a mai prezentat la antrenamente de citeva saptamini. A fost vorba la un moment dat de un posibil transfer la o echipa din Grecia, dar aceasta posibilitate a cazut si Cezara a inceput sa se antreneze cu echipa campioana, Rapid Bucuresti. Conducatorii Rapidului nu au facut, insa, nici un demers pentru a demara trataivele cu Penicilina pentru un eventual imprumut sau transfer al lui Ruxandoiu. "Stiu ca Cezara avea o feblete deosebita pentru antrenorul Rapidului, Costinel Stan, dorind sa joace la Rapid si poate ca as fi ajuns la o intelegere cu bucurestenii daca acestia imi ofereau pentru ea o suma de bani si o alta jucatoare in schimb. Cum, insa, nimeni de la Rapid nu a luat legatura cu mine, eu nu-i voi da dezlegare jucatoarei sa evolueze in alta parte si nu va putea imbraca decit tricoul Penicilinei in viitorul campionat", ne-a declarat Nicu Roibescu, antrenorul echipei iesene.
O alta jucatoare care nu s-a mai prezentat de o buna bucata de vreme la antrenamentele Penicilinei este mai tinara Andreea Cotoranu, care a plecat din tara fara sa anunte pe nimeni, desi abia isi prelungise contractul cu clubul iesean si primise o prima de instalare. Dupa toate aparentele, se pare ca Andreea Cotoranu a decis sa abandoneze, cel putin temporar, voleiul si sa incerce sa-si gaseasca un loc de munca in strainatate. "M-a deranjat mai ales atitudinea familiei sale, care mi-a ascuns mult timp faptul ca ea este plecata din tara si nu mi-a lasat timp sa caut o inlocuitoare pe postul sau, care in aceste conditii a devenit unul deficitar in echipa noastra", spune Nicu Roibescu.
In fine, Simona Simion, care si-a incheiat contractul cu Penicilina in aceasta vara, a preferat sa plece la echipa din Tirgu Mures, nou promovata, unde i s-a facu o oferta deosebit de avantajoasa din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, deocamdata, clubul din Tirgu Mures nu a achitat iesenilor suma reprezentind grila de transfer, asa incit Simion nu are momentan drept de joc la nici una dintre cele doua echipe.
Incercind sa "acopere" intr-un fel gaurile lasate in lot de plecarile intempestive ale Cezarei Ruxandoiu si Andreei Cotoranu, Nicu Roibescu a promovat doua jucatoare tinere de la echipa de junioare, Mihaela Cantoreanu si Delia Marian. In rest, dupa perioadele de cantonament efectuate la Mamaia si la munte, dupa participarea la turneul de pregatire de la Bacau, iesencele se antreneaza in aceste zile cu sirg in sala Penicilina. Primul meci din Divizia A se va disputa pe 16 septembrie, pe terenul Universitatii Craiova si abia dupa aceasta partida ne vom putea edifica asupra potentialului Penicilinei in noua editie de campionat. (Ion TEODOR)

Comentarii