Pentru linistea lui Bölöni

luni, 29 octombrie 2001, 00:00
4 MIN
 Pentru linistea lui Bölöni

Presa portugheza a apreciat la superlativ evolutia atacantului Marius Niculae in meciul cistigat simbata de Sporting Lisabona, in deplasare, cu 6-0, in fata formatiei Pacos de Ferreira, din etapa a X-a a campionatului lusitan. Niculae a incris ultimele doua goluri din aceasta partida, in minutele 54 si 60, celelalte goluri fiind marcate de Jardel (2), Beto si Sa Pinto. Cotidianul "Record" a notat ca Niculae s-a evidentiat inca o data ca unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei din Lisabona. "Internationalul roman si-a mai trecut in palmares doua goluri, imprastiind teroarea in linia defensiva a echipei Pacos de Ferreira. Golul, Niculae si Jardel formeaza un trio demn de tot respectul. Importanta celor doi atacanti pentru formatia Leilor a fost inca o data demonstrata. Jardel si Niculae s-au aflat, fie ambii, fie numai unul dintre ei, pe lista marcatorilor la fiecare meci in care Sporting a inscris", se arata in jurnalul citat.
Potrivit cotidianului "O Jogo", Niculae a fost, in meciul de simbata, unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren, "pentru performantele sale tactice, pentru ca a fost in forma, s-a demarcat cu usurinta, lansind atacuri periculoase, pentru eficienta sa in finalizarea actiunilor ofensive". "A Bola" i-a acordat nota 7 atacantului roman, pentru prestatia sa din meciul cu Pacos Ferreira, in timp ce coechipierii sai Jardel si Beto au primit nota 8.
"Record" a estimat ca victoria obtinuta simbata este foarte importanta pentru Sporting, echipa antrenata de Ladislau Bölöni. "Trebuie sa ne gindim la sezonul 1984/1985 pentru a ne aminti un meci in care Sporting a marcat sase goluri in deplasare. Rezultatul din partida de simbata pare un rezultat din alte timpuri, neobisnuit. In partida cu Pacos Ferreira, Sporting a inscris mai multe goluri decit in restul meciurilor jucate, in acest sezon, in deplasare, in care a marcat, in total, de cinci ori. Cu siguranta, simbata a fost o zi memorabila pentru suporterii formatiei din Lisabona", se precizeaza in materialul din "Record". Acelasi cotidian subliniaza ca rezultatul inregistrat in partida de simbata este unul neasteptat. "Doua goluri inscrise in opt minute au condus echipa lui Bölöni spre o victorie la un scor la care nu s-ar fi gindit nici suporterii cei mai optimisti. Atunci cind artistii dau friu liber geniului din ei, devin de neoprit", a notat jurnalul citat.
"O Jogo" a estimat ca cele sase goluri din partida de simbata "i-au adus putina liniste lui Ladislau Bölöni". "A fost o partida aproape perfecta, cu toate ca, la inceput, presiunea exercitata de adversari a fost destul de puternica. Toti jucatorii mei au evoluat mult mai bine decit in partida precedenta. Insa trebuie sa raminem cu picioarele pe pamint. Aceasta victorie este foarte, foarte importanta pentru fotbalistii, pentru oficialii si tehnicienii din cadrul clubului Sporting", a declarat Bölöni, in cursul conferintei de presa sustinute dupa partida de simbata.
Inca o victorie pentru Lucescu
Galatasaray a invins, simbata, pe teren propriu, cu 3-1 (2-1), pe Trabzonspor, intr-o partida din cadrul etapei a X-a a campionatului Turciei. Golurile echipei din Istanbul au fost marcate de Serkan (’21 si ’58, ambele din penalty) si Arif (’41), pentru Trabzonspor inscriind Macit, in minutul 35. Antrenorul Mircea Lucescu a declarat ca victoria obtinuta de echipa sa in fata lui Trabzonspor este foarte importanta. "Soarta meciului a fost decisa in momentul in care am stopat la mijlocul terenului ofensiva echipei adverse si am trecut la contraatac. Avind in vedere evolutia noastra si ocaziile pe care le-am avut, am meritat aceasta victorie. Am fi putut sa marcam mai multe goluri. Ma bucur ca nu s-a accidentat nici un jucator. Acum ne vom concentra pentru meciul cu PSV Eindhoven, care este foarte important pentru noi", a spus Lucescu.
Potrivit cotidianului "Fanatik", arbitrul partidei, Mutlu Celik, a acordat, in minutul 80 al partidei, un cartonas rosu portarului de rezerva al formatiei Trabzonspor, Bulent, care se incalzea in spatele portii lui Galatasaray. Celik a luat aceasta decizie deoarece l-a vazut pe Bulent proferind injurii la adresa portarului lui Galatasaray, Kerem. Dupa ce Bulent a primit cartonas rosu responsabilii clubului Trabzonspor aflati in tribuna oficiala s-au ridicat in picioare si au strigat remarci insultatoare la adresa arbitrului. De asemenea, arbitrul turc a cerut, in minutul 81, sa se faca un anunt, prin care spectatorii au fost rugati sa nu mai injure. Suporterii echipei oaspete au rupt si au dat foc scaunelelor din tribuna in care se aflau. In urma acestei reactii a spectatorilor, partida a fost intrerupta timp de trei minute. Cotidianul "Fanatik" noteaza ca Mircea Lucescu a fost chemat de spectatori, inainte de inceperea partidei, impreuna cu jucatorul Suat Kaya, sa salute tribunele.
Galatasaray nu a fost invinsa in nici una dintre ultimele noua partide pe care le-a disputat pe stadionul "Ali Sami Yen".

Comentarii