Poli nu moare, nici nu se preda

luni, 08 noiembrie 2004, 00:00
4 MIN
 Poli nu moare, nici nu se preda

FCM Brasov: Dossey – Pirvu (’67 – Sandor), Bodea, B. Nicolae – Balint, Brujan (’84 – Dascalescu), Dani (’74 – Stinga), Miclaus – Surdu, Ghindaru – Buga. Antrenor: Gabriel Stan.
Poli Unirea: Arcanu – T. Petre, Onut, Ir. Ionescu, Toma – Miclea, Bernard, Ciubotariu (’62 – Onofras) – Mitruc (’90^1 – Perenyi), Cristea – Pacurar (’84 – Bilba). Antrenor: Ionut Popa.
Arbitri: Augustus Constantin – Eduard Ungureanu, Florin Stanescu / Florin Marcu.
Observatori: Valentin Alexandru, Ioan Igna.
Cartonase galbene: Brujan, Dani, Ghindaru / Ciubotariu, T. Petre, Pacurar, Onut
1-0, min. 14: Surdu, din 6 metri, in urma unui corner executat de Ghindaru, aparatorii ieseni bilbiindu-se in careu.
1-1, min. 27: Miclea, din pozitie usor lateral dreapta, la coltul lung, fructificind pasa lui Pacurar.
1-2, min. 35: Toma, dintr-o faza asemanatoare cu cea de la golul egalizator, dde pe flancul opus. Acelasi Pacurar a pasat decisiv.
Aflate cu sabia lui Damocles deasupra capului, cele doua echipe nu puteau avea alt obiectiv decit victoria in aceasta confruntare de sub Timpa. Fanii ieseni, plecati spre Brasov ieri, cu noaptea in cap, au fost aruncati in aer, inca din min. 8, cind Irinel Ionescu a inscris pentru Poli, dar s-au linistit imediat la semnalizarea asistentului Eduard Ungureanu. Trezite ca din pumn, gazdele au mutat imediat jocul in jumatatea de teren ieseana si, daca Buga n-a reusit, singur cu Arcanu sa deschida scorul in min. 11, a facut-o Romica Surdu, trei minute mai tirziu, la o faza care nu anunta nimic spectaculos. Din fericire, Poli nu a acuzat socul acestui gol si, profitind de multumirea brasovenilor, a pus stapinire pe joc, de la jumatatea primei reprize si pina la odihna, singura ocazie brasoveana apartinind lui… Onut, la un pas de autogol in urma sutului lui Brujan. In rest, portarul gazdelor, Ibrahim Dossey, a avut mari emotii la lovitura libera executata de Cristea (’19) si s-a resemnat in urma celor doua faze, aproape simetrice, prin care Poli a preluat conducerea pe tabela de marcaj. Ametita de oboseala, galeria ieseana a prins glas: „Hai pe ei / sa le dam si golul trei”, dorinta lor fiind cit pe ce sa fie indeplinita de Tinel Petre, al carui sut din min. 43 a fost respins greu de Dossey.
Dupa pauza, gazdele au iesit de la cabine de parca au mincat jar, asediind poarta lui Arcanu, care, pe linga „giumbuslucurile” caracteristice din ultima perioada, a avut si citeva interventii remarcabile, cea mai importanta fiind aceea din min. 54, la capul lui Pirvu. Portarul iesean, insa, a mai fost si ocrotit de sansa la bara lui Brujan. In atari conditii, Poli a fost silita sa joace mai mult in jumatatea proprie de teren, dar chiar si asa, a reusit in citeva situatii sa inghete tribunele brasovene, si asa congelate: in min. 63, Ionescu a trimis cu capul pe linga poarta, din 4 metri, iar in min. 77, Onofras a fost la o palma de al treilea gol. Numai ca roata norocului se mai invirteste, dupa nesansele din meciul cu Dinamo, Poli scapind ieftin dupa ploaia de centrari care a cazut in careul lui Arcanu. (Ovidiu MINEA)
„Dumnezeu a fost cu noi”
^ In min. 82, la introducerea sa in teren, Bilba s-a indreptat spre galerie, care-i cerea imperios s-o salute. „Saluta galeria la urma, acum concentreaza-te asupra jocului”, a tipat la el Ionut Popa, care aproape ca i-a tras o palma ^ trei jucatori de la Poli, Dorin Arcanu, Marius Onofras si Tinel Petre, au trecut si prin curtea Brasovului. Primii doi au fost primiti cu caldura de catre localnici ^ desi brasoveanca de loc, Sinziana, prietena lui Adrian Cristea, a incurajat echipa iubitului ei ^ patronul echipei brasovene, Ioan Niculaie, a stat in tribuna, singur ^ antrenorul brasovean Gabi Stan a pierdut al doilea meci important in fata Iasului, in decurs de un an. In primavara, s-a aflat la cirma echipei FC Vaslui, in meciul decisiv pentru promovare, cistigat, in Copou, de ieseni, cu 3-1. „Atunci, iesenii au dovedit ca sint baieti destepti. Probabil ca sint si acum”, a comentat „Gabello” ^ Ce-a mai spus tehnicianul de sub Timpa la conferinta de presa? „Nu meritam sa pierdem, pentru ca Poli n-a facut altceva decit sa se apere. Pacat ca ne-a batut tocmai Iasul, care se lupta cu noi pentru evitarea retrogradarii. Dar nu trebuie sa facem o drama din asta, fiindca dramele se petrec in Irak, acolo unde sint decapitati oameni. Sint total nemultumit de evolutia timida a elevilor mei din prima repriza, de parca ar fi jucat cu AC Milan” ^ Antrenorul iesean Ionut Popa l-a contrazis. „N-am venit sa ne aparam, dovada fiind actiunile noastre de atac, dar recunosc ca am avut si noroc. Am cistigat un joc incrincenat, de lupta. Dumnezeu a fost cu noi”, a spus Ionut Popa. (OM)

Comentarii