"Din rai, in iad"

luni, 20 august 2001, 23:00
3 MIN
 "Din rai, in iad"

Atacantul roman al echipei Sporting Lisabona, Marius Niculae, a primit primul cartonas rosu din cariera sa in meciul cu formatia Belenenses, disputat, simbata, pe stadionul "Restelo" din capitala Portugaliei. Potrivit cotidianului "O Jogo", Niculae, care a fost titular in partida de simbata, a fost eliminat de pe teren in minutul 88, dupa ce arbitrul Martins dos Santos i-a aratat al doilea cartonas galben. Primul avertisment a fost primit de catre atacantul echipei lisaboneze cu doar citeva minute inainte de a fi scos din joc. Partida de simbata, din cadrul etapei a II-a a campionatului Portugaliei,a fost pierduta, cu scorul de 0-3, de echipa Sporting Lisabona, antrenata de tehnicianul roman Ladislau Bölöni.
"Din rai in iad" este titlul unui material aparut, luni, in cotidianul "O Jogo", avind ca subiect evolutiile din ultima perioada ale lui Marius Niculae. "In saptamina care a trecut, Niculae a trecut prin stari emotionale puternice si contrastante: a plutit pe nori, ca un erou, dupa ce a marcat golul victoriei in meciul cu FC Porto, apoi a cazut de pe culmi, in intilnirea de pe <Restelo>, cind a ratat un penalti si a fost sanctionat cu un cartonas rosu. Intr-un interval scurt, atacantul roman a cunoscut, in competitii, senzatii antagonice: bucuria de vis, dupa meciul din prima etapa a campionatului portughez, si tristetea adusa de cosmarul din meciul de simbata. Inca o data se dovedeste cit de usor se poate trece de linia subtire care separa paradisul de infern ", se mentioneaza in artricolul din jurnalul lusitan. "O Jogo" noteaza ca, daca Niculae a intrerpretat, in prima etapa a campionatului Portugaliei, rolul personajului pozitiv, "el a devenit, in scenariul filmului de pe stadionul <Restelo>, personajul negativ".
Publicatia citata noteaza ca Niculae a insistat pe linga arbitru sa nu-i acorde al doilea cartonas galben, pe motiv ca l-a tinut de tricou pe un jucator al formatiei Belenenses. " Temindu-se sa nu primeasca primul sau cartonas rosu din cariera, fotbalistul roman l-a implorat, l-a rugat pe Martins dos Santos sa-i arate clementa si sa nu-i acorde al doilea avertisment. Dar arbitrul portughez nu s-a lasat induplecat" , se subliniaza in materialul aparut in "O Jogo".
Potrivit cotidianului portughez "A Bola", Niculae a declarat ca Bölöni. a fost nemultumit de prestatia lui din meciul cu echipa Belenenses si i-a facut observatii legate de aceasta. "Partida de simbata a fost foarte dura. Nici nu vreau sa-mi amintesc de cum m-am simtit in noaptea de dupa meci. Nu am putut dormi deloc. Poate va intrebati daca Ladislau Bölöni s-a suparat pe mine? Bineinteles ca s-a suparat. Mi-a spus ca l-a nemultumit foate tare faptul ca am fost eliminat de pe teren. Nici nu stiu cum s-a intimplat sa primesc al doilea cartonas galben, la un minut dupa primul avertisment. I-am spus arbitrului ca nu am comis nici o greseala, la o faza de joc, ca nu am facut nimic incorect. Dar arbitrul, fiind portughez si auzindu-ma vorbind in romana, probabil s-a gindit ca am spus cuvinte urite la adresa lui, ca l-am injurat", a afirmat Niculae, interogat de jurnalisitii de la "A Bola". Potrivit "O Jogo", responsabilii clubului Sporting Lisabona au apreciat drept "excesiva" acordarea primului cartonas galben lui Marius Niculae, si au decis sa solicite Comisiei de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal din Portugalia ca Niculae sa nu fie suspendat.

Comentarii