"Foame de minge"

joi, 23 ianuarie 2003, 00:00
2 MIN
 "Foame de minge"

Marius Niculae (Sporting Lisabona), si-a reluat antrenamentele si ar putea juca in partida cu Santa Clara, din etapa a XIX-a a campionatului portughez, informeaza "Record". Sursa citata mentioneaza ca atacantul roman este apt pentru a fi introdus in joc, mai ales ca, marti, s-a antrenat normal, alaturi coechipierii sai de la formatia pregatita de Ladislau Bölöni.
Marius Niculae s-a accidentat, in decembrie 2002, la un deget de la piciorul drept si a fost indisponibil aproximativ sase saptamini. "In pofida accidentarii care l-a tinut departe de teren, Niculae s-a antrenat ca un adevarat luptator si a aratat ca are «foame de minge»", scrie "Record". La sfirsitul sedintei de pregatire, care a durat o ora si jumatate, Niculae a mai ramas pe teren citeva minute, antrenindu-se alaturi de Quaresma.
In schimb, atacantul brazilian Mario Jardel nu a efectuat decit un program de pregatire in sala, iar Bölöni nu s-a decis inca daca il va folosi in meciul cu Santa Clara. Jardel si-a manifestat, insa, in repetate rinduri, nerabdarea de a reveni in joc, mai ales ca nu a putut evolua, simbata, dupa ce meciul Sporting – Academica Coimbra a fost aminat din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.
Pe de alta parte, intr-un interviu acordat publicatiei "Le Monde", presedintele FIFA, Joseph Blatter, l-a laudat pe Cristiano Ronaldo, pe care il considera un jucator extrem de talentat si important pentru viitorul fotbalului mondial. Alaturi de Cristiano Ronaldo, Blatter i-a mai remarcat pe Rafael Van der Vaart (Ajax), Wayne Rooney (Everton), Kevin Kuranyi (VfB Stuttgart), Anthony Le Tallec si Florent Sinama-Pongolle (Le Havre), Robinho si Diego (Santos).
Ladislau Bölöni a declarat ca este foarte fericit pentru ca presedintele FIFA l-a remarcat pe Ronaldo. "Sint foarte multumit ca Ronaldo este recunoscut de toti oamenii care l-au urmarit, inclusiv de oficiali din UEFA si FIFA. Acesta este un lucru bun pentru el, pentru Sporting, dar si pentru antrenorii care lucreaza cu Ronaldo", a afirmat Bölöni. Presa portugheza noteaza ca Sporting si Benfica doresc achizitionarea fundasului Anderson Polga, de la Gremio de Porto Alegre, insa jucatorul vrea sa mai ramina sase luni in campionatul brazilian pentru a juca in Cupa Libertadores.

Comentarii