"Mos" Niculae e golgeter

joi, 07 decembrie 2000, 00:00
3 MIN
 "Mos" Niculae e golgeter

Reprezentativa de fotbal a Algeriei a invins cu 3-2 (3-2) selectionata divizionara a Romaniei, intr-o partida amicala disputata marti seara la Annaba. Golurile reprezentativei divizionare au fost marcate de Marius Niculae, in minutele 1 si 45, pentru selectionata algeriana inscriind Dziri, in minutul 22, Meftah, in minutul 27 si Djebel Kheir, in minutul 38. Selectionerul Ladislau Bölöni a folosit in aceasta partida urmatorii jucatori: Lobont – Fl. Dumitru, Iencsi, Radoi (Soava ’87), Prodan, Dancia – Codrea, Lincar (Tames ’68), Mara (Trofin ’26) – Barcauan (Neaga ’46), M. Niculae. Directorul tehnic al reprezentativei Algeriei, Mircea Radulescu, a trimis in teren urmatorii fotbalisti: Mezair (Belhani ’46) – Slatni, Meftah, Madoui, Meniri (Bouaicha ’65), Harcheche – Benarbia (Galloul ’46), Adjoud (Boukjadjki ’46), Dziri (Boudehouche ’78) – Ghazi (Dob ’75), Djebel Kheir (Kherkhache ’75). Adrian Iencsi a fost eliminat in minutul 21, dupa ce a primit al doilea cartonas galben.
Bölöni a declarat ca jucatorii sai au demonstrat ca sint foarte deficitari la capitolul capacitate atletica. "Am avut de facut fata unui adversar redutabil, foarte atletic si inzestrat cu o tehnica remarcabila. De asemenea, si terenul ne-a fost un adversar foarte periculos. Cu acest prilej a iesit in evidenta deficienta noastra din punct de vedere fizica", a spus selectionerul.
Secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a declarat ca Bölöni nu prea a putut sa observe prea multe lucruri in acest joc, deoarece echipa Romaniei a ramas in zece jucatori foarte devreme. "La o intilnire amicala nu este normal sa dictezi o eliminare atit de usoara ca cea a lui Iencsi. In aceste conditii, scopul meciului a fost atins doar partial", a precizat Kassai. El a spus ca nu este normal ca jucatorii romani sa protesteze la toate deciziile arbitrilor, motiv pentru care acestia sint de foarte multe ori avertizati cu cartonase galbene si rosii. "Protestul jucatorilor reprezinta mentalitatea din campionatul Romaniei. In partidele internationale, aceste proteste insistente isi arata foarte des roadele nefaste. Va trebui sa schimbam rapid aceasta lacuna a fotbalului autohton", a adaugat Kassai.
Arbitrul algerian Benaissa ar fi putut sa-l elimine pe portarul Bogdan Lobont, deoarece jucatorul roman a aruncat mingea spre centralul partidei, dupa cel de-al treilea gol marcat de Djebel Kheir, in minutul 38. Desi brigada de arbitrii a locuit la hotelul "Mimoza", alaturi de echipa Romaniei, nici o persoana din delegatia "tricolora" nu le-a reprosat maniera de arbitraj.
Fundasul Adrian Iencsi a declarat ca nu stie motivul pentru care arbitrul partidei i-a acordat primul cartonas galben. "Mingea m-a lovit in stomac, in nici un caz nu am atins-o cu mina. Poate ca mi-a acordat cartonasul galben pentru ca i-am aratat tricoul murdarit de minge", a precizat Iencsi.
La partida au asistat 25.000 de spectatori, ceea ce a constituit cel de-al treilea record de audienta din istoria stadionului "19 mai 1956" din Annaba. Recordul de spectatori pe acest stadion a fost de 60.000, fiind detinut de o partida disputata intre selectionatele Algeriei si Ghanei, in Cupa Africii pe Natiuni. Selectionata divizionara a Romaniei va disputa miine cea de-a doua partida, in compania reprezentativei similare a Algeriei.

Comentarii