Studentii au ramas in grafic

luni, 12 noiembrie 2001, 00:00
2 MIN
 Studentii au ramas in grafic

HCM: Hamza 1 – Neagu, Tutu 7, Iacob 6, Mardare 6, Botezatu 2 (1 din 7m), Chirila 1, apoi Gheorghiu 6, Velicu, Leu si Mocanu.
Poli: Buga – Elisei 6, Dimofte 7, Maftei 4, Crainiceanu 5, Larion 2, Damian 2 (ambele din 7m), apoi Zepciuc 2, Gheorghiu 2, Lungu, Baghiu si Rusu 2.
Dupa ce miercuri, la jocul cu Ambro Suceava, intre arbitrul vasluian Hagiu si iesenii Gheorghiu si Ionescu s-au iscat destule discutii, se preconiza ca partida de simbata sa aiba scintei, in conditiile in care vasluianul era asteptat sa intre pe teren. Anticipind, pentru a evita situatia conflictuala, in tabara studentilor s-a pus chiar problema ca cei doi sa nu evolueze. Pina la urma, totul a fost zahar si miere, pentru ca Ionescu n-a facut deplasarea (din cauza serviciului, desi se spune ca jucatorul detine viza de Germania si va pleca in curind sa-si caute echipa), Hagiu a luat loc in tribuna iar Gheorghiu a intrat pe baza de buletin (legitimatia fiindu-i retinuta miercuri si expediata la federatie) dupa o noapte alba la locul de munca. Asa ca, sub privirile conducerilor celor doua formatii (oaspetii s-au prezentat cu intreg staff-ul, respectiv presedintele onorific Nicolae Badea, presedintele Leonid Antohi si vicepresedintele Dan Cornel), combatantele au fost protagoniste a unei partide destul de linistite, disputate insa in conditii improprii (un frig patrunzator, o lumina chioara si o tabela cu un cronometru are a facut numerose figuri in prima repriza si a murit de tot in partea a doua). Jucind altceva decit au facut-o etapa trecuta, oaspetii rareori au dat senzatia ca pot pierde intilnirea dupa ce si tribuna le-a fost alaturi, tripleta vasluiana Elisei – Crainiceanu – Damian avind destui sustinatori printre rude si prieteni. Si poate ca aici a fost si cheia succesului, Crainiceanu parind mai dezinvolt decit alta data, iar extremele participind mult mai activ la joc (chiar daca Damian a ratat exasperant). Plusuri au reprezentat si prestatia inspirata a portarului Lungu, procentajul superior la aruncari a lui Dimofte, zbaterile lui Maftei si experienta sesizata in jocul veteranilor Zepciuc si Gheorghiu. Nu-i mai putin adevarat ca ratarile din situatii limita au fost si ele la mare pret (Damian, Crainiceanu si Maftei), asa cum s-a intimplat si la aruncarile de la 7m, acolo unde acelasi Damian a intrerupt seria nereusitelor venite consecutiv pe mina lui Larion, Dimofte si Zepciuc. In fine, ca si evolutie de scor, oaspetii au preluat conducerea din start, dar s-au vazut apoi egalati si condusi, echilibrul fiind nota dominanta pina la pauza. La reluare iesenii s-au desprins pina la 4-5 goluri, au fost din nou ajunsi din urma si s-au detasat in cistigatori dupa reusitele debutantului Florin Rusu. (Lucian MINUT)

Comentarii