Taxati-l pe Costinel!

vineri, 30 martie 2001, 23:00
3 MIN
 Taxati-l pe Costinel!

Dupa victoria dramatica obtinuta de iesence in prima partida a fazei de debut in play-off-ul Diviziei A la volei feminin, urmeaza in acest week-end inca un meci sau doua, pe terenul Rapidului, pentru a stabili echipa calificata in semifinalele campionatului. Exista trei variante. Daca Penicilina cistiga si astazi, conturile sint incheiate, iesencele urca in semifinale si al treilea meci nu se mai joaca. Daca astazi bate Rapidul, egaleaza scorul general al intilnirilor si face necesara disputarea unei a treia partide, decisive, duminica.. Daca in acest al treilea meci invinge Penicilina, iesencele isi asigura un loc in semifinale; daca bate Rapidul, bucurestencele isi cistiga acest drept, urmind ca fetele noastre sa lupte in continuare pentru unul din locurile 5-8 in clasamentul final.
Evident ca, dispunind de avantajul de a disputa aceste doua meciuri pe teren propriu, Rapid este favorita in disputa pentru intrarea in semifinale. Asa era inca dinainte de primul meci, tinind cont ca echipa de sub Podul Grant, campioana en-titre, a terminat sezonul regulat pe locul 3, iar Penicilina abia pe 6. Asa cum s-a vazut, insa, si in meciul de miercuri, disputat la Iasi, asa cum s-a observat in toate intilnirile anterioare dintre Rapid si Penicilina in acest campionat, intre cele doua formatii exista un echilibru valoric de netagaduit si orice pronostic s-ar putea dovedi hazardat.
Pentru a reusi marea surpriza si performanta de a cistiga un meci din doua in Giulesti, elevele antrenorilor Nicu Roibescu si Aurelia Ichim nu au nevoie decit de un singur lucru: de incredere in fortele proprii, de credinta ca pot depasi din nou echipa bucuresteana, asa cum au facut-o si in semifinalele Cupei Romaniei. Poate, pentru a le creste ambitia in acest joc, cineva ar fi trebuit sa le faca cunoscuta declaratia antrenorului rapidist Costinel Stan la finalul meciului de miercuri, de la Iasi. Cu o vizibila lipsa de respect pentru adversare, acesta a spus: " Prin aceasta victorie cu 3-2, Penicilina n-a facut decit sa-si prelungeasca agonia, pentru ca formatia ieseana oricum nu are nici o sansa la Bucuresti". Citeva minute mai tirziu, cind camerele de luat vederi ale televiziunilor se retrasesera, Stan a supralicitat in timpul discutiei cu citiva suporteri ieseni: "Va promit ca la Bucuresti Rapidul va invinge Penicilina cu 3-0 in ambele meciuri!"
Chiar daca sintem constienti ca misiunea iesencelor la acest sfirsit de sezon este dificila si ca sansele lor de a da peste cap calculele hirtiei nu sint luate de prea multi in serios, nu ne ramine decit sa speram ca Cezara Ruxandoiu si colegele sale vor face din nou un meci de senzatie si se vor intoarce din Capitala cu fruntea sus. Daca nu calificate in semifinale, macar cu satisfactia de se fi razbunat pe vorbele nesabuite ale antrenorului rapidist.
Echipele probabile
Rapid: Colda, Corjeutan, Pletenciuk, Grabovetkaia, Stefanescu, Toma.
Penicilina: Dochia, T. Popa, Ruxandoiu, Formagiu, Androhovici, Giurgea.
Tot in acest week-end se vor disputa si celelalte meciuri din turul intii in play-off, dupa sistemul "cel mai bun din trei partide": Universitatea Bacau – Gaz Metan Tg. Mures (1-0 dupa prima partida); Dinamo – CSU Metal Galati (1-0); Dacia Pitesti – Unic Piatra Neamt (0-1). (Ion TEODOR)

Comentarii