Teoretic, baschetbalistii ieseni au prima sansa la victorie

sâmbătă, 07 noiembrie 1998, 00:00
2 MIN
 Teoretic, baschetbalistii ieseni au prima sansa la victorie

A trebuit sa treaca un sezon si jumatate ca doua dintre echipele care evolueaza in primul esalon baschetbalistic romanesc sa se intilneasca din nou. Acest lucru a fost posibil datorita traseelor divergente pe care le-au avut Politehnica Moldrom Iasi si Elba Timisoara. In sezonul trecut, dupa ce au evoluat in serii diferite, protagonistele de astazi nu s-au intilnit nici in grupele valorice, timisorenii nereusind sa prinda grupa valorica 1-8. La capitolul intilniri directe, ultima confruntare dateaza din 2 mai 1997, cind, la Oradea, in ultimul turneu al sezonului ’96-’97, banatenii invingeau Politehnica Moldrom cu 105-98, intr-o partida in care, in absenta lui Moscalu, cei mai buni realizatori au fost Sestopal (38 de puncte), Murgoci (25) si Krasnociuc (18). Asa cum era de asteptat, perioada de pauza care a intervenit in ceea ce priveste intilnirile directe a determinat transformari importante in rindul cele doua echipe. Ramasi tot sub comanda antrenorului Mihai Bolcu, banatenii l-au pierdut in sezonul trecut pe unul din cei mai buni realizatori din campionat, Serban Sere, iar din toamna pe Cristian Guiu, ambii transferati la West Petrom Arad. In aceste conditii, Timisoara a ales varianta formarii unei echipe tinere, renuntind la ideea unui team de vedete, asa cum se prezenta Elba in urma cu 3-4 ani, pe vremea cind acolo evoluau Costel Moscalu, Sorin Ardelean (acum la Steaua) sau Alexander Ilic (Herlitz Mobex Tg. Mures). Regrupata in jurul lui Alin Bicov (rechemat si la lotul national) si al lui Gabriel Viciu (ambii 27 de ani), echipa timisoreana se prezinta acum ca o formatie omogena in care nu numai tineretea este principalul atu. Daca sezonul trecut a fost unul necesar organizarii, omogenizarii, in acest an Elba a avut un start lansat, reusind promovarea in prima grupa valorica de pe locul secund in seria B, in urma echipei campioane, Dinamo. Lotul pe care mizeaza in prezent M. Bolcu are in componenta pe: Alecu, Paltinisanu, Ionescu, Apostol, Betea, Argintaru, Olaru, Bicov, Viciu si Betea.
In ceea ce priveste formatia ieseana, ea a facut deplasarea in Banat inca de joi seara, calatorind toata noaptea cu trenul. Sub comanda antrenorilor Dragan Petricevic si Radu Boisteanu lotul este acelasi, in conditiile in care nici unul din jucatori nu are probleme de sanatate. Declarind ca nu stie absolut nimic despre adversarul de astazi, antrenorul principal al studentilor isi exprima totusi speranta in obtinerea victoriei, mizind foarte mult pe experienta net superioara a elevilor sai dar si pe forma deosebita in care se gasesc Scutelnic sau Burlacu. Teoretic, Politehnica Moldrom pleaca cu prima sansa insa in aceasta confruntare, speranta cu care traiesc si suporterii echipei, ramasi acasa, la sute de kilometri distanta de echipa favorita.
Celelalte partide din grupa 1-8: CSU Astral Sibiu – Herlitz Mobex Tg. Mures, SOCED Bucuresti – Dinamo si Steaua – Univ. Carbochim Cluj.
Intr-o partida restanta din etapa de simbata a grupei 9-16, BRD Ploiesti a invins cu 64-54 (30-25) pe Romradiatoare Brasov. Principalii marcatori au fost Caprarescu 18, Doba 11 / Toyin 14 si Horopciuc 12. (Lucian MINUT)

Comentarii