Trebuia sa-i batem!

luni, 14 august 2006, 20:31
3 MIN
 Trebuia sa-i batem!

Politehnica a pierdut simbata o mare oportunitate de a continua sa surprinda in Liga I, cedind in fata unei echipe, National, care era de batut! Pacatele iesenilor au aparut in toate liniile. Branet a fost neinspirat, defensiva a gresit in putinele ocazii in care a avut batai de cap, mijlocul a construit lent si previzibil in timp ce atacantii au fost activi, dar imprecisi. Nationalul, o echipa alcatuita dintr-un coctail de jucatori care joaca din nume (Dumitru, Cursaru, Dragan, Bundea, Mozacu) si minji dornici de a scoate capul in fotbalul mare (Herea, Iancu, Ninu), nu a ratat prilejul de a exploata forma modesta a oaspetilor, reusind sa se distanteze, dupa doua goluri banale. Finalul a fost dinamizat de schimbarile efectuate de antrenorul iesenilor, Ionut Popa, ce a mers in start, ca si omologul sau, Marin Duna, pe modulul „4-4-2”. Onofras a intrat in locul lui Toma, Buta fiind retras fundas, apetenta ofensiva a crescut in continuare prin introducerea ofensivului Tincu in locul inchizatorului Iurisniti, ultima mutare (Miclea – Cernoch) aducind iarasi pe tapet sistemul cu un singur virf impins, utilizat in ambele finaluri de meciuri din acest sezon. Ca si la Urziceni si cu Ceahlaul, mutatiile au adus o crestere in joc, concretizata printr-un gol, o bara si alte citeva ocazii clare irosite. Din nefericire pentru Poli, nu a fost suficient, iesenii intorcindu-se acasa cu bagajele goale. Gruparea din Copou a coborit astfel pe locul 5, simbata urmind a primi vizita pandurilor din Tirgu Jiu, o formatie care, desi a prins Liga I la masa verde, are un start de sezon peste asteptari, in care a acumulat 4 puncte in conditiile in care a jucat deja cu Rapid si Dinamo.
Poli-catalog
Branet (4,5) – nu a avut prea mult de lucru; a respins gresit la faza care a generat golul doi al gazdelor.
Toma (4,5) – depasit cu regularitate.
Bernard (5,5) – cel mai sigur fundas iesean, in ciuda lungii perioade de inactivitate.
Onut (4,5) – putea evita primul gol, a mai avut si alte gafe individuale, etalate si la Urziceni.
Bordeanu (5) – nu mai arata incisivitatea ce l-a facut remarcat.
Buta (5) – in nota echipei.
Gavatorta (6) – harnic, a reusit sa si inscrie golul ce a relansat meciul pe final.
Iurisniti (5) – a jucat mai bine in cele doua partide in care a inceput rezerva.
Sfirlea (5) – multe servicii gresite, executii modeste din majoritatea fazelor fixe.
Cernoch (5) – activ, dar imprecis in primul act, s-a stins dupa pauza.
Bilba (5) – mobilitate mare in cimp si nerealizari la finalizare; a trimis o data balonul in bara, dupa o actiune individuala.
Onofras (5) – a adus o usoara nota de prospetime pe flancul drept.
Tincu (5) – neclar.
Miclea (5) – nu s-a remarcat cu nimic.
Bilba raspunde lui Popa
La finalul meciului din Cotroceni, Ionut Bilba a fost criticat de antrenorul Ionut Popa pe motiv ca nu da gol, tehnicianul anuntind ca e posibil sa-l scoata din echipa pe viitor. Golgeterul Politehnicii a fost foarte afectat de cuvintele lui Popa, declarind ieri: „Nu meritam acele cuvinte, pentru ca nu cred ca am fost cel mai slab om din echipa. M-am zbatut, am avut citeva actiuni, insa nu am reusit sa dau gol. Sintem insa abia la inceputul campionatului, mai sint 31 de meciuri. In vara nu mi-au dat drumul la Rapid si acum eu sint vinovatul? Voi avea o discutie sa vad ce se doreste de la mine”. (OM)

Comentarii