Trezirea la viata

joi, 04 martie 2004, 00:00
2 MIN
 Trezirea la viata

Penicilina: Burcea, Androhovici, Purice, Formagiu, Oprea, T. Popa. Au mai jucat Postelnicu, Bordeanu.
Dinamo: Albu, Tarcau, Vasilescu, Velicu, Ivanov, Colda. Au mai jucat Gindu, Martin, Mocanu, I. Radu.
Arbitri: N. Marin, Fl. Dimache (Galati).
Puncte din serviciu: 5-4. Servicii gresite: 1-3.
Cel de-al doilea pas din planul de evitare al locurilor 7-8 in clasament a fost facut cu brio aseara de Penicilina, care a invins cu 3-0 pe bucurestencele de la Dinamo, dupa un meci deloc facil. Acest rezultat, coroborat cu victoria de saptamina trecuta, de pe terenul echipei Gaz Tirgu Mures, face ca voleibalistele iesence sa mai aiba nevoie de un singur succes, in meciul de acasa cu Poli Tender Timisoara, pentru a obtine locul 6 la finalul sezonului regulat. Meciul cu Dinamo a demonstrat ca elevele antrenorului Felix Vararu pot juca de-a dreptul extraordinar atunci cind se concentreaza si ca pot avea un cuvint greu de spus in fata echipelor „cu firma” din Divizia A. Cel mai dramatic set a fost cel de debut, in care Penicilina si Dinamo au mers in permanenta „umar la umar”, niciuna dintre ele neputind sa se distanteze la mai mult de 2 puncte diferenta pe tabela de marcaj. Pe final, iesencele au reusit sa fructifice abia a patra minge de set, dupa ce si-au purtat spectatorii de la extaz la agonie si inapoi. A fost nevoie de citeva mingi geniale ale Claudiei Oprea pentru ca balanta sa se incline in favoarea gazdelor si sa le dea acestora incredere in fortele proprii.
Cu o Cristina Androhovici absolut exploziva pe atacurile la fileu si cu tinara Ana Maria Burcea foarte exacta in rol de ridicatoare, Penicilina a jucat la fel de bine si in setul secund, desi Dinamo n-a renuntat nici un moment la lupta. Echilibrul s-a mentinut in permanenta atit in teren, cit si pe tabela, dar fetele noastre au foat mai lucide de la 15-15, cind au reusit sa accelereze pina la 18-15 si apoi 21-18, incheind setul cu o siguranta demna de aplaudat in 21 de minute. Cel de-al treilea set a fost la discretia gazdelor, care au condus in permanenta, facindu-l pe antrenorul dinamovist Marian Pausescu sa se resemneze la un moment dat si sa se aseze linistit pe banca, fara a mai da nici o indicatie echipei sale. Au fost cele mai frumoase minute ale meciului, in care Tatiana Popa si colegele sale si-au permis sa construiasca faze dintre cele mai spectaculoase si sa-si aduca adversarele la postura de simpli sparing-partneri.
Simbata Penicilina joaca in deplasare cu CSU Metal Galati, un meci in care gazdele pornesc ca favorite certe, dar numai daca facem abstractie de jocul de aseara… (Ion TEODOR)

Comentarii