Uite-asa ii joaca Miclea, si pe dreapta, si pe stinga

luni, 12 septembrie 2005, 23:00
4 MIN
 Uite-asa ii joaca Miclea, si pe dreapta, si pe stinga

Tare mult s-a temut Poli de meciul cu Farul! Si a avut si de ce. Constantenii au „ascuns” mingea in citeva momente, demonstrind ca pot deveni candidati la titlu in ipoteza in care vor extinde serios perioadele de joc abil, cu devieri si demarcari ametitoare. Duminica insa, „rechinii” au reusit acest lucru doar in citeva momente, cazind la final victime lui Romulus Miclea, ce a reusit sa compenseze toata lipsa de inspiratie a coechipierilor sai de faza ofensiva.
Din punct de vedere tactic, nimic surprinzator, atit Ionut Popa cit si Petre Grigoras abordind dispozitivele pe care le-au utilizat in ultima perioada: „4-1-4-1”, respectiv „4-4-1-1”, cu roluri clare. De ambele parti, fundasii laterali au stat la cutie, blocind „volantii” adversi, unicele virfuri impinse au fost preluate de clestele stoperilor, iar in linia mediana, in afara disputei clasice dintre perechile de mijlocasi centrali (Todoran – Rednic, Apostol – Mitruc), a aparut si duelul celor doi jucatori pozitionati oarecum diferit (cei doi de „1” in afara atacantilor din sistemele precizate) Gavatorta – Cristocea.
In conditiile in care lincezeala a dominat startul, primul care a mutat a fost Grigoras, ce a facut rocada Florea – Pascovici, ultimul fiind trimis la mijloc pentru a forta atacul, mai ales ca avea si un important avantaj de gabarit fata de Toma. Trezirea lui Miclea l-a facut insa pe Grigoras sa mute la loc, Pascovici fiind retras pentru a-l tempera pe mijlocasul iesean. In zadar, Miclea a reusit sa-l pacaleasca in minututl 32, la o faza banala atit pe internationalul ce a jucat si in Copou, cit si pe celalalt fost jucator al lui Poli ajuns pe malul Marii, Barbu, si sa deschida scorul.
Egalarea rapida de dupa pauza a fost semnalul declansarii schimbarilor in ambele tabere, ce cautau golul decisiv. Grigoras l-a retras iarasi pe Florea fundas si l-a introdus pe ofensivul V. Gheorghe in locul lui Pascovici, Popa a replicat cu schimbarea post pe post a atacantului, miza fiind explozia lui Bilba, exemplul fiind urmat de Farul, greoiul Mihai fiind substituit de Moldovan. Intre timp insa si Popa mutase a doua oara, mutare ce avea sa fie decisiva: Onofras i-a luat locul lui Ciubancan, insa nou-intratul a fost trimis pe dreapta in locul lui Miclea, translat pe stinga. A fost momentul in care Miclea a intrat in epoca „golazo”, ardeleanul ajuns in Moldova prin Oltenia inscriind doua goluri de senzatie, ce au adus succesul Politehnicii. (Ovidiu MINEA)
Poli-catalog
Branet (6,5) – doua interventii bune in faze limita.
Toma (6,5) – a muncit din greu, reusind si citeva „agatari” ale balonului in faze ce puteau deveni critice.
Onut (6) – nu reuseste sa scape de unele ezitari.
Ilie (7) – a devenit stilpul apararii.
Bordeanu (6) – s-a intrebuintat serios pentru a-l marca pe Gurita.
Gavatorta (6) – truda enorma, umbrita, pe final, de citeva pase gresite ce au pus in pericol poarta lui Branet.
Miclea (9) – a stabilit, practic, soarta jocului prin cele 3 goluri reusite.
Mitruc (5) – a intrat in gura publicului dupa gafa ce a precedat golul oaspetilor, harnicia de pina atunci fiindu-i uitata.
Rednic (5) – „servici” deficitar.
Ciubancan (5) – a parut ca nu-si gaseste locul.
Pacurar (5) – doar pasa de la primul gol si o deviere pot fi trecute la capitolul „reusite”.
Bilba (5) – a centrat la golul doi dar a ratat citeva uriase oportunitati de contraatac; de pilda, in minutul 78, egoist, nu a pasat in careu, unde Mitruc si Onofras erau complet liberi.
Onofras (5) – nu a iesit in evidenta.
Ciobanu a intrat in minutul 84.
Cu Dejul, in Cupa Romaniei
Politehnica Iasi va intilni, in 16-mile Cupei Romaniei, divizionara B Unirea Dej, clasata dupa patru etape pe locul VII in seria a III-a, cu cinci puncte. Formatia antrenata de Ion Tataran este satelitul divizionarei A, CFR Cluj, multi jucatori de rezerva din trupa lui Dorinel Munteanu jucind in meciurile formatiei dejene.
Iata programul complet al 16-milor, care se vor disputa pe 21 septembrie, pe terenul echipelor de divizie inferioara: Gloria Buzau – Farul, CS Otopeni – Poli Timisoara, CFR Timisoara – FC National, Rapid II – Steaua, FCM Resita – Rapid, Dunarea Galati – Dinamo, Universitatea Craiova – CFR Cluj, Unirea Dej – Poli Iasi, Gaz Metan Medias – Otelul Galati, FC Bihor – Jiul, FCM Tirgoviste – FC Arges, Petrolul Ploiesti – Gloria Bistrita, Callatis Mangalia – Pandurii Tg. Jiu, Cetate Suceava – Sportul Studentesc, Gloria Bistrita II – SC Vaslui si FC Brasov – FCM Bacau.
Meciul de Cupa de saptamina viitoare cu Unirea Dej nu suscita prea mare importanta pentru ieseni, care nu prea se gindesc sa se „incurce” si cu Cupa in acest sezon. Pozitia antrenorului Politehnicii, Ionut Popa, este mai mult decit sugestiva in acest sens: „Hai sa nu ne facem iluzii ca ne putem bate pentru Cupa! Campionatul e mult prea important si eu spun ca lupta pentru evitarea retrogradarii se va inaspri. De aceea, trebuie sa ne concentram pe campionat si sa ne luam toate masurile pentru a acumula din timp cit mai multe puncte. Noi avem la citeva zile dupa meciul de la Dej partida cu Steaua, asa ca aceea va fi prioritara pentru Poli. Ma gindesc sa trimit in Cupa jucatorii pe care nu contez in meciul cu Steaua si chiar jucatori de la echipa a doua”. (OM)

Comentarii