Un amical inaintea furtunii

vineri, 24 aprilie 1998, 23:00
2 MIN
 Un amical inaintea furtunii

Astazi, Sala Polivalenta din Iasi va fi gazda ultimului joc sustinut de Politehnica Moldrom in sezonul regulat al campionatului primei divizii. Paradoxal, aceasta partida reprezinta chiar reeditarea intilnirii de debut a studentilor din acest campionat, atunci cind oaspetii au reusit victoria cu 59-55. Situatia se prezinta astazi cu totul altfel, iesenii (atunci cu lot remaniat si un nou antrenor) formind acum una dintre echipele de top din campionat. Graitoare in acest sens este si victoria obtinuta in partida tur, din grupa 1-8, atunci cind elevii antrenorilor Dragan Petricevic si Petre Magurean s-au impus pe Somes cu 81-70.
Din pacate, intilnirea de astazi are un caracter pur amical, de palmares, pentru ca indiferent de rezultatul inregistrat ambele echipe isi pastreaza locul in clasament, urmind sa astepte verdictul in ceea ce priveste adversarele din prima faza a play-off-ului. Calcule probabilistice in ceea ce priveste "imperecherea" celor opt echipe din prima grupa valorica am facut intr-un numar anterior, astfel ca revenim doar la posibilele adversare ale celor doua echipe care se intilnesc astazi. Clujenii vor da piept cu Dinamo (care e putin probabil sa piarda la Ploiesti), in timp ce gazdele au mari sanse sa intilneasca Erbasu Steaua. O victorie a bucurestenilor in intilnirea de pe teren propriu cu Herlitz Mobex Tg. Mures i-ar trimite la Iasi, in orice alta situatie urmind sa joace cu Forest Sibiu.
Asadar, partida va fi mai mult o repetitie generala pentru combatante, in vederea abordarii cu succes a ultimei parti a campionatului. In lotul oaspetilor, va reveni (fata de ultima intilnire directa), conducatorul de joc Mihai Popa, insa este incerta folosirea pivotului Tibi Sebestyen, accidentat in etapele trecute. Cu precizarea ca nici antrenorul Liviu Morariu nu mai face parte din staff-ul tehnic, iata lotul clujean: Rusu, Corui, Bob, Dumitrescu, Marin, Sebestyen, Calimac, Grünwald, Lapuste, M. Popa si Schiopu.
De partea cealalta, gazdele asteapa partida cu multa seriozitate, chiar daca gindul le va fi la jocurile din Capitala. Din fericire, nu sint probleme de sanatate, astfel ca antrenorii ieseni vor avea la dispozitie urmatorul lot: Zetu, Anghel, Popa, Gheorghiu, Doros, Sestopal, Moscalu, Burlacu, Vrinceanu, Murgoci, Mirisevschi si Dornescu.
Iata celelalte partide ale etapei: SOCED Bucuresti – CSU Forest Sibiu (68-81); Erbasu Steaua Bucuresti – Herlitz Mobex Tg. Mures (90-85); BRD Ploiesti – Dinamo (84-80) (grupa 1-8); Elba Timisoara – Rapid Bucuresti (79-83); "U" Sanex Cluj – Sportul Studentesc Bucuresti (72-82); CSU Galati – Farul Constanta (73-98); West Petrom Arad – Romradiatoare Brasov (79-74) (grupa 9-16) . (Lucian MINUT)

Comentarii