Un nou monopost Ferrari

vineri, 28 ianuarie 2011, 23:10
2 MIN
 Un nou monopost Ferrari

Echipa Ferrari si-a lansat, ieri, la Maranello, monopostul F150 pentru sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Formula 1, cu care pilotii Fernando Alonso si Felipe Massa spera sa readuca scuderiei titlurile mondiale. Ferrari este prima dintre echipele de Formula 1 care isi lanseaza noua masina. Aparent, F150 seamana foarte mult cu monopostul de anul trecut, F10, avind zona de mijloc ceva mai mare, pentru a face loc dipozitivului KERS, dar oficialii Ferrari spun ca masina pentru 2011 este mult diferita in realitate. "Pentru a respecta noile reguli tehnice, masina a trebuit sa fie modificata, pe baza unor noi concepte si linii de dezvoltare. Monopostul arata ca cel de anul trecut, dar din punct de vedere tehnic va fi diferit", a declarat directorul tehnic al Ferrari, Aldo Costa.

El a explicat ca unele zone ale masinii au fost total reproiectate, mai ales in partea posterioara, dupa ce in acest sezon vor fi interzise difuzorul dublu si sistemul F-Duct. Din aceleasi motive, inginerii au fost nevoiti sa gaseasca alte solutii pentru fluxul de aer care circula pe dedesubtul sasiului. Costa a precizat ca masina este in continuare in dezvoltare, iar cea care va lua startul in Marele Premiu al Bahrainului, prima etapa a CM de F1, va fi diferita de modelul prezentat ieri. "Am planificat evolutia masinii in doua mari etape. Una pentru perioada de teste din aceasta iarna, in care vom dezvolta mai mult partea mecanica, ceea ce inseamna ca structura ei, sasiul, cutia de viteze si suspensia, va ramine la fel pentru mai multe curse. Aerodinamica este simplificata si are un caracter provizoriu pentru primele teste. Pe parcurs, vom dezvolta aerodinamica monopostului pentru prima cursa", a adaugat Costa.

Presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a declarat ca F150 trebuie sa readuca echipei titlurile mondiale, cel al pilotilor scapindu-i printre degete, anul trecut, spaniolului Fernando Alonso. "Anul acesta trebuie sa cistigam si vom face totul pentru a cistiga. Ne-am imbunatatit echipa si asteptam lupta cu principalii nostri adversari", a afirmat Luca di Montezemolo. (MEDIAFAX)

Comentarii