Va fi vai de Steaua lor!

sâmbătă, 14 noiembrie 1998, 00:00
3 MIN
 Va fi vai de Steaua lor!

Dupa ce a reusit saptamina trecuta sa obtina victoria la Timisoara, Politehnica Moldrom Iasi reapare astazi in fata propriilor suporteri. Adversara ii va fi ocupanta ultimului loc in clasamentul grupei 1-8, Steaua Bucuresti, o formatie extrem de cunoscuta pentru gazdele de astazi. Paradoxal, gruparea bucuresteana a suferit importante transformari in ultimii ani, fuzionarea cu echipa Erbasu reprezentind pina la urma un esec, lucru care a determinat ruperea intelegerii dupa doar un an de coabitare. Ultima partida sustinuta de ieseni cu Steaua a reprezentat-o victoria din turneul sustinut la Iasi in februarie 1997, atunci cind bucurestenii au cedat cu 75-76 si au ratat intrarea in prima grupa valorica, acuzind nefondat echipa ieseana ca le-a barat drumul spre elita baschetului. In aceeasi perioada, un Stefan, un Ardelean sau un Voinescu se vedeau infrinti la Iasi in doua partide memorabile, de infarct, cu 100-99 si 103-102. Sezonul trecut a consemnat fuziunea vedetelor de la Erbasu cu tinerii stelisti, lucru care n-a insemnat foarte mult, atita vreme cit echipa rezultata a incheiat grupa 1-8 pe un dezamagitor loc 7 in clasament, fiind invinsa in ambele manse de Politehnica Moldrom (75-74 la Bucuresti si 83-81 la Iasi).
Totul este deja istorie, avind in vedere ca din toamna Erbasu si-a luat echipa si s-a dus in Divizia B, in timp ce Steaua si-a readus jucatorii acasa. In jurul veteranului de 36 de ani Sorin Ardelean s-au regrupat Stefan, Voinescu, Barbu, Lecca, Tanase, Ilie si Biscoveanu. Daca Biscoveanu este un fost junior care a fost si in vederile iesenilor in perioada de transferari, Eugen Ilie ramine singurul produs al scolii iesene de baschet care activeaza la alta echipa din tara. Si daca la capitolul plecari au punctat Palii (Herlitz), Doba (BRD) si Radu (SOCED), locul lor a fost luat de "blocul" dinamovist format din Puicu, R. Popa si Abramescu, conducerea echipei fiind asigurata de Anton Netolitchi (antrenor principal) si Dumitru Lecca (director tehnic).
Tabara gazdelor priveste cu incredere partida de astazi, macar prin prisma pozitiilor ocupate de cele doua echipe in clasament. Insa, accidentarile produc mari dureri de cap antrenorilor Dragan Petricevic si Radu Boisteanu. Daca Ivo Petovic acuza inca dureri la calcii (accidentarea fiind mai veche) iar Nanescu are probleme cu genunchiul, noutatea o reprezinta accidentarea destul de serioasa a lui Sasa Sestopal la genunchiul sting, suferita la Timisoara. Practic, conducatorul de joc iesean a facut antrenamente in cursul acestei saptamini aproape intr-un picior, motiv pentru care prezenta lui pe teren (pentru perioade mai lungi de timp) este incerta. In ceea ce priveste jocul in sine, "principalul" iesean a apreciat in cursul acestei saptamini ca se asteapta la o partida nu foarte usoara, data fiind componenta lotului stelist. In plus ar mai fi de mentionat faptul ca bucurestenii vin dupa doua esecuri pe teren propriu (cu Astral Sibiu si "U" Carbochim Cluj) motiv pentru care vor incerca sa refaca terenul pierdut. Depinde insa de Moscalu & Co daca le va oferi acest prilej.
Partida va fi arbitrata de cuplul Viorel Constantinescu (Cluj) – Radu Vaida (Oradea), observator fiind secretarul general al FRB, "Mohu" Cimpeanu.
Celelalte partide ale etapei: Herlitz Mobex Tg. Mures – SOCED Bucuresti, Dinamo – Elba Timisoara (grupa 1-8) , Univ. ISA Pitesti – West Petrom Arad, Metropola Bucuresti – Romradiatoare Brasov, BRD Ploiesti – UT Sanex Cluj, Rapid Bucuresti – Sportul Studentesc Bucuresti (grupa 9-16). (Lucian MINUT)

Comentarii