Legătură rapidă între DN 24 şi 28

A început asfaltarea pe drumul de pământ Tomeşti – Păun. Va fi gata luna viitoare

sâmbătă, 20 mai 2017, 01:50
2 MIN
 A început asfaltarea pe drumul de pământ Tomeşti – Păun. Va fi gata luna viitoare

A început asfaltarea legăturii dintre cele mai importante drumuri naţionale din Iaşi. DJ 248D Tomeşti – Păun era, până de curând, unul din ultimele drumuri judeţene de pământ din Iaşi. Acesta face legătura dintre DN 28 (Iaşi – Albiţa) şi DN 24 (Iaşi – Vaslui). Reabilitarea acestui tronson se va încheia peste aproximativ o lună.

Ieri a început asfaltarea pri­mei jumătăţi din segmentul de drum care leagă localităţile Tomeşti şi Păun, drum care până acum a fost amenajat şi pietruit, o bună parte din el fiind de pământ, efectiv impracticabil chiar şi de către maşinile de te­ren, pe porţiunile din zona îm­pădurită de la limita comunelor Tomeşti şi Bârnova.

Este vorba de un kilometru din drumul judeţean 248D, care va fi asfaltat în aceste zile, porţiunea dinspre Păun urmând a fi amenajată, pregătită şi asfaltată în perioada următoare. La debutul turnării asfaltului a fost prezent şi pre­şedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, care însă a plecat repede, fără să mai controleze consistenţa covorului asfaltic, cum a făcut cu alte ocazii.

 Daniel Achiţei, şeful Direc­ţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, – în sarcina căreia se află reabilitarea acestei căi rutiere -, ne-a declarat că cealaltă jumătate de drum va trebui să mai aştepte bitumul cu care urmează să fie acoperită. Motivul întârzierii îl constituie lucrările la reţeaua de canalizare şi la fundaţia drumului, care încă nu sunt încheiate.  Totuşi, directorul DJADP a estimat că reabilitarea tronsonului se va încheia peste o lună.  

 

Comentarii