De Business

Punem punctul pe știi

Afaceri.ro organizează în aprilie a doua misiune economică la Cernăuţi

joi, 24 martie 2016, 02:50
4 MIN

În perioada 20-21 aprilie, ca urmare a succesului înregistrat cu prima ediţie şi a potenţialului de colaborare regională, Comunitatea Afaceri.ro organizează o noua ediţie a Misiunii economice Afaceri.ro Cernăuţi. Aceasta are rolul de a încuraja parteneriatele între regiunile de frontieră, de a atrage investiţii bilaterale şi, implicit, de a promova mediul de afaceri regional la Cernăuţi. Pentru membrii delegaţiei acestei misiuni economice, oportunităţile de promovaredeschiderea internaţională, accesul la Conferinţa bileterală Afaceri.ro Cernăuţi, sesiunile de Business matching & networking sau programul turistic sunt doar câteva dintre beneficiile de care se pot bucura.

 

“Iaşul îşi asumă un rol de creare, atracţie şi retenţie a polului regional de talente ITC din România de Nord-Est, Ucraina (Cernăuţi, Odesa) şi R.Moldova (Chişinău, Bălţi) prin conferinţe de IT cu peste 1.500 de participanţi, misiuni economice de afaceri, caravane de promovare ale principalelor universităţi, şcoli informale de IT, un aeroport din ce în ce mai bine conectat intern si extern.” –  Dan Zaharia, Senior Consultant, Extind. Marius Alexa, coordonatorul misiunii, consideră că „misiunea are loc intr-un context favorabil”. Varujan Pambuccian, deputat în Comisia de IT&C, a depus în Parlament o propunere de modificare a legii cetăţeniei române, ce are un mecanism eficient si clar de atracţie şi retenţie în România a talentelor. Ce înseamnă toate acestea pentru Iaşi şi România de Nord-Est? Avem un nou sprijin în asumarea rolului de creare, atracţie si retenţie a polului regional de talente ITC din Ucraina (Cernăuţi, Odesa) şi Republica Moldova (Chişinău, Bălţi).
 
Programul misiunii este astfel special creat pentru a cuprinde o serie de activităţi menite să încurajeze colaborările între România şi Ucraina, să prezinte mediul de business ucrainean şi să ofere oportunitatea de a participa atât la întâlniri de business, cât şi cu reprezentanţi ai mediului academic. Misiunea face parte dintr-un program complex de încurajare şi facilitare a relaţiilor economice între cele două ţări, întrucât Afaceri.ro va merge anul acesta şi la Odesa, în perioada 7-8 iulie.
“Iniţiativa lui Varujan Pambuccian are un impact pozitiv în domenii strategice şi va permite atragerea şi retenţia de talente specializate. Pentru industria IT & Outsourcing în particular va creşte atractivitatea României pe piaţa europeană de muncă şi va fi o gură de oxigen pentru companiile deja existente.” – Dan Zaharia, senior consultant, Extind.
 
Un moment special al misiunii este Conferinţa Internaţională Afaceri.ro Cernăuţi, care anul acesta se va concentra mai mult pe sesiuni business to business şi mai puţin pe sesiuni de prezentări. Astfel, va avea loc o dezbatere privind Cooperarea economică transfrontalieră, o serie de întâlniri individuale între companiile româneşti şi firmele ucrainene prezente, care vor continua şi a doua zi.
Misiunea economică va reuni antreprenori şi profesionişti din IT, construcţii, producţie, comerţ, servicii şi alte domenii, reprezentanţi ai administraţiilor locale şi instituţiilor de învăţământ superior. În anul 2015 delegaţia românească a fost formată din 40 de membri care au interacţionat cu 60 de companii ucrainene.
Mai multe detalii despre programul, speakerii si costurile asociate evenimentului sunt disponibile pe pagina oficiala: http://www.afaceri.ro/misiunea-economica-afaceri-ro-cernauti-2016/Înscrierile se fac prin completarea formularului disponibil aici: https://goo.gl/1uQbY5. Până la data de 6 aprilie cei interesaţi pot profita de oferta Early Bird, care oferă pachete cu preţ redus.
 

Evenimentul este organizat de Arhipelago şi APEC, în parteneriat cu Institutul pentru Democraţie şi Dezvoltare, Horizont Business Hub, Saga Software şi JCI CernăuţiAcesta se desfăşoară cu sprijinul partenerilor: Travis, Promos Collection, Primăria Cernăuţi, Tehnopolis, Europe Entreprise Network, Extind, Iconic Cluster, InvestInIasi, Fabricat în Iaşi, Ziarul de Iaşi, Ziarul Evenimentul, Forbes, Jurnalul de Afaceri, Fundaţia Post Privatizare, Finantare.ro, PlanDeAfacere.ro, Managementul-Proiectelor.ro, Intreprinzatori.ro, Meteo.ro. 

Comentarii