Baschet: Un nou eşec suferit de Politehnica Iaşi, care joacă acasă vineri

marți, 26 martie 2024, 02:50
1 MIN
 Baschet: Un nou eşec suferit de Politehnica Iaşi, care joacă acasă vineri

Echipa de baschet feminin Politehnica Iaşi a pierdut un nou meci în ultima divizie internă, eşalon în care participă opt formaţii. În semifinalele turneului V-VIII, formaţia antrenată de Emilia Marian a cedat la Oradea cu 67-82 în faţa echipei locale CSU.

Vineri, Poli va juca acasă cu echipa bihoreană în meciul doi. Dacă gazdele, care au încheiat sezonul regulat pe ultimul loc, cu o singură victorie din 14 meciuri, înving, va mai avea loc o partidă, decisivă, la Oradea, pe 3 aprilie.

La baschet masculin, după cum v-am informat, Poli a jucat în devans cu U Craiova, miercurea trecută, iar vineri va avea o misiune facilă la Ploieşti, cu echipa locală CSU, ciuca bătăilor în prima grupă valorică a ultimului eşalon intern.

Înaintea duelului din Prahova, clasamentul play-off-ului ultimului eşalon arată astfel: 1. Steaua Bucureşti (9 victorii, 0 înfrângeri); 2. Politehnica Iaşi (4 v, 5 î); 3. CSS Gheorgheni (4 v, 4 î); 4. Agronomia Bucureşti (5 v, 3 î); 5. Universitatea Cluj-Napoca (5 v, 2 î); 6. ASE Bucureşti (3 v, 6 î); 7  Universitatea Craiova (4 v, 4 î). 8. CSU Ploieşti (0 v, 9 î).

La final, primele patru clasate vor juca un turneu Final Four la capătul căruia două formaţii vor promova în Liga Naţională.

În afară de Steaua, niciun club din Liga I cu excepţia Politehnicii nu are obiectiv promovarea. Firesc de vreme ce oraşele Cluj, Craiova şi Ploieşti au deja echipe în elită, Agronomia şi ASE nu beneficiază de bani de la oficialităţile locale, iar Gheorgheni nu are forţă pentru a susţine o formaţie în prima ligă. 

Comentarii