Cel mai corupt comisar OPC a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției

miercuri, 25 ianuarie 2017, 02:56
2 MIN
 Cel mai corupt comisar OPC a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției

A semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Judecătorii ieşeni urmează să pronunţe o soluţie în cazul fostului comisar de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului care a recunoscut că a primit mită. Leonida Barbu va afla mâine dacă va fi sau nu condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru această pedeapsă.

Infracţiunile pe care Leonida le-a recunoscut sunt plasate de procurori în perioada noiembrie 2015 – mai 2016, toate fiind comise în exercitarea funcţiei de comisar al OPC. Cele zece infracţiuni de luare de mită recunoscute de Leonida însumează 1.662 de lei, atât bani, cât şi contravaloarea unor produse.  

Bani a primit în luna martie 2016, atunci când, se arată în acordul recunoaştere a vinovăţiei, Leonida a mers alături de o coleg, în control, la un magazin din Tudor Vladimirescu. Acolo, a remarcat că fructele care se vindeau nu aveau etichete pe care să fie menţionată ţara de provenienţă, dar şi că pe produsele de panificaţie nu se menţiona cantitatea amelioranţilor utilizaţi în procesul de fabricaţie. Reprezentantul maga­zinului a scăpat de amendă după ce a dat mită 400 de lei. Şi nu doar atât: „la plecarea din magazin , Barbu Leonida a luat două cabluri electrice de alimentare pentru radio-casetofon în valoare de 5 lei“, după cum se arată în acordul de recunoaştere a vinovăţiei.

Comentarii