Educatoare acuzată de trei părinţi că le agresează copiii

joi, 20 februarie 2014, 02:50
3 MIN
 Educatoare acuzată de trei părinţi că le agresează copiii

Conducerea unităţii a demarat o anchetă intern. „Cred doar că mama care a făcut prima plângerea are ceva personal cu mine“, a declarat educatoarea în cauză, cadru didactic cu o vechime de 20 de ani

Scandal la o grădiniţă din Iaşi, unde părinţii susţin că educatoarea le timorează şi chiar le-ar bate micuţii. Aceştia au depus o plângere la directorul instituţiei şi cer rezolvarea problemei într-un timp cât mai scurt. Alina Tofan şi-a înscris anul trecut fetiţa la Grădiniţa cu program prelungit nr. 26 din Iaşi, situată pe Calea Chişinăului, şi susţine că aceasta este lovită de educatoare în repetate rânduri. Cadrul didactic mai este acuzat de părinţi şi de violenţă verbală. „Eu împreună cu încă două mame am depus o sesizare la directoarea şcolii. Suntem şase părinţi care am discutat, şi aşa am descoperit că micuţii noşti sunt loviţi de educatoare. Restul părinţilor se tem să ia atitudine, nu vor să se certe cu conducerea. Problema este de anul trecut, de atunci copiii spun că iau bătaie“, mărturiseşte Alina Tofan. În urma sesizării făcute de părinţi, în grădiniţă s-a deschis o anchetă internă şi s-a format o comisie din cinci cadre didactice, care caută dovezi în această privinţă. „Sesizarea s-a completat în faţa mea, iar comisia a început să-şi facă treaba de luni, la două ore după ce s-a făcut plângerea. În primul rând vrem să vedem dacă este adevărat, apoi să rezolvăm această problemă delicată“, a declarat Axenia Hudac, directorul grădiniţei. În cursul zilei de ieri au fost convocaţi părinţii care au depus plângerea împotriva educatoarei Angelina Serdenciuc, iar în urma rezultatelor se va stabili dacă aceasta este sau nu vinovată. În cazul în care se descoperă faptul că educatoarea loveşte copiii şi ţipă la ei, aceasta riscă să i se taie din salariu timp de şase luni un procent anume stabilit de membrii comisiei.

Educatoarea Angelica Seredenciuc

„Fiecare părinte în parte va da o declaraţie, iar la şedinţa cu părinţii de joi vom da la toţi să completeze nişte chestionare. S-au luat declaraţii şi de la colega de tură a educatoarei, dar şi de la îngrijitoare“, a explicat Luiza Apetrei, membru al comisiei de anchetă.Părinţii sunt nemulţumiţi însă şi de comportamentul pe care îl are educatoarea faţă de ei. „Săptămâna trecută, joi fiind, am fost să vorbesc cu ea. Aceasta s-a comportat foarte urât cu mine şi a făcut un abuz asupra copilului meu în faţa mea. Mi l-a luat din mână, l-a scos pe hol şi a început să ţipe la el, l-a pus să-i spună când l-a lovit şi să-i arate unde. Am plecat imediat, copilul meu era speriat şi plângea“, povesteşte mama fetiţei. Celelalte două ieşence care au depus plângere, Lăcrămioara Sârbu şi Roxana Frunză, mamele a doi băieţei, susţin că au fost tratate la fel. Femeile spun că primesc de fiecare dată acelaşi răspuns: „Aveţi dovezi, a venit cu mâna ruptă?“. Părinţii susţin că acasă copiii le arată unde îi loveşte cadrul didactic, apoi plâng şi spun că nu vor să mai meargă la grădiniţă. Angelina Serdenciuc consideră că este nevinovată. „Până acum nu am primit nici o reclamaţie, este prima dată. Nu merge niciun copil acasă cu vânătăi, nu îi agresez, cred doar că mama care a făcut prima plângerea are ceva personal cu mine“, a declarat educatoarea acuzată. Educatoarea Angelica Serdenciuc profesează de 20 de ani în învăţământ şi de cinci ani lucrează la această grădiniţă. Aceasta are înscrişi în grupa mijlocie 35 de copii cu vârste de 4-5 ani.

Comentarii