(FOTO) Angajații de la „Apele Române” au lucrat toată noaptea pentru neutralizarea poluării de la Fortus

sâmbătă, 25 februarie 2017, 10:09
1 MIN
 (FOTO) Angajații de la „Apele Române” au lucrat toată noaptea pentru neutralizarea poluării de la Fortus

Angajații de la „Apele Române” au lucrat noaptea trecută la foc continuu pentru neutralizarea poluării provenite de la Fortus, fiind montate baraje plutitoare suplimentare și materiale absorbante. Activitatea acestora a fost verificată personal, la fața locului, de către prefectul Marian Grigoraș. 

 

Vineri seara, prefectul a convocat și o ședință extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), în care a fost analizată situația creată ca urmare a poluării provenite de la stația de transformare aparținând SC Fortus SA. „Au fost analizate toate măsurile dispuse și acțiunile de intervenție de la debutul poluării până în prezent și au fost dispuse noi măsuri pentru limitarea și înlăturarea efectelor produse. În acest moment nu sunt probleme cu privire la alimentarea cu apă a populației”, a precizat, într-o postare pe Facebook, Grigoraș.

În cadrul ședinței extraordinare a CJSU s-au stabilit următoarele măsuri:
– monitorizarea permanentă de către reprezentanții SGA Iași a cursurilor de apă poluate și prelevarea de probe pentru analize și stabilirea concentrației de hidrocarburi;
– suplimentarea barajelor absorbante pentru a neutraliza cantitatea de hidrocarburi de pe cursurile de apă afectate;
– SGA Iași va acționa cu toate forțele și mijloacele avute la dispoziție pentru limitarea efectelor poluării;
– la nevoie, SGA Iași va solicita sprijin de la ISUJ Iași;
– executarea unei inspecții extinse pe amplasamentul SC FORTUS SA pentru evitarea apariției unei situații similare (participă reprezentanți ai APM, GNM, DSP, IPJ, Instituția Prefectului Județul Iasi).

Comentarii