(FOTO) Ministrul Dezvoltării Regionale Sevil Shhaideh, reuniune la Iași cu primarii din județ

marți, 14 martie 2017, 15:15
1 MIN

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, se întâlnește la această oră cu primarii din județul Iași. Oficialul guvernamental le va prezenta primarilor programele de finanţare disponibile pentru autorităţile publice locale.

„Principala temă de discuţe va fi legată de posibilităţile de finanţare pentru proiectele de investiţii ale administraţiilor locale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi alte programe. Va fi o discuţie liberă, în care primarii vor primi detaliile necesare pentru întocmirea proiectelor“, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ, Vlad Ciobanu.

Ministerul Dezvoltării are la dispoziţie până în 2020 o sumă de 30 miliarde de lei pentru finanţarea investiţiilor locale. Conform fişei programului, se finanţează lucrări noi sau în continuare din domeniul alimentării cu apă, canalizării, învăţământului, construcţiei de drumuri, poduri şi podeţe, amenajarea de pieţe publice, târguri sau oboare, modernizarea de baze sportive, construirea de biblioteci, muzee, centre culturale sau teatre, reabilitarea sediilor autorităţilor publice sau dezvoltarea infrastructurii turistice locale.

Proiectele pot fi depuse până pe 17 martie, urmând să fie analizate şi aprobate în decurs de 30 de zile. Conform estimărilor oficiale, ar urma să beneficieze de finanţări guvernamentale aproximativ 9.500 de obiective de investiţii.

Vicepremierul Shhaideh a efectuat în ultimele două săptămâni mai multe vizite pentru promovarea programului.

Comentarii