Accident foarte grav cu doi morţi la intrarea în Iaşi

(FOTO) Un BMW a zburat prin aer peste separatoare de bandă din beton

luni, 04 septembrie 2017, 01:50
4 MIN

În zona reprezentanţei Caremil, maşina BMW a „încălecat“ o bordură, a mers pe aceasta în jur de zece metri, după care şi-a luat zborul. Rampa de lansare a fost un parapet de beton. Aceasta a fost proiectată pe sensul opus de mers, lovind în plin o autoutilitară care căra pâine. Cei doi şoferi au murit pe loc. A scăpat un adolescent care era în autoutilitară.

Prima variantă în cazul accidentului tragic de ieri de la Valea Lupului este că şoferul, în vârstă de 22 de ani, care conducea BMW-ul seria 5 ar fi adormit la volan. A doua variantă ar fi că a „încălecat“ bordura aflată pe mijlocul drumului european şi a pierdut controlul volanului. De asemenea, poliţiştii de la Biroul Rutier Iaşi aşteaptă rezultatele necropsiei pentru a vedea dacă tânărul se afla sub influenţa alcoolului.

În jurul orei 6.20, tânărul Emanuel Encuţ a plecat singur de la Pensiunea Cris­tal, din Valea Lupului, unde a participat la o nuntă. Poliţiştii criminalişti cred că tâ­nărul a călcat pedala de acceleraţie. După ce a trecut de sensul giratoriu de la Era Park, tânărul a ales să circule pe partea drumului de lângă axul drumului, unde este amplasat separatorul de beton, care delimitează sensurile de mers. În apro­pierea reprezentanţei Caremil, separatorul de beton se întrerupe, şi este amenajat un refugiu de beton, cu bordură, pentru localnicii din Valea Lupului, care traverseză drumul european pentru a ajunge în staţia de autobuz. Bordura de beton „se lăţeşte“ în zona respectivă cu jumătate de metru, iar şoferii neatenţi care circulă prea aproa­pe de separatorul de beton o pot „încă­leca“. În acest caz, poliţiştii cred că şoferul BMW-ului, din cazua neatenţiei, a vitezei sau a faptului că ar fi adormit la volan, a „încălecat“ această bordură, a parcurs 10 metri pe aceasta, a dărâmat două balize de semnalizare, apoi a izbit porţiunea parapetului de beton, care a acţionat ca o rampă de lansare, la propriu.
 
BMW-ul a zburat pe sensul opus de mers, unde a izbit frontal o autoutilitară încărcată cu pâine aparţinând societăţii de panificaţie Vel Pitar, în care se aflau un şofer în vârstă de 60 de ani, Ioan Ferăstrăoaru şi un tânăr, de 15 ani. Bărba­tul în vârstă de 60 de ani a decedat pe loc, iar tânărul de 15 ani a suferit o fractură de femur. Emanuel Encuţ, în urma ciocnirii cu autoutilitara, a fost aruncat din autotu­rism, el fiind găsit în rigola aflată pe marginea drumului european. Şoferul autouti­litarei a fost prins între fiarele contorsionate ale autovehiculului şi a fost scos de către pompierii de la descarcerare. Ioan Ferăstrăoaru are domiciliul în comuna Holboca, iar tânărul de 15 ani, în comuna Bârnova. Poliţiştii au precizat că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, însă va fi clasat deoarece cel care a cauzat accidentul a decedat. „În acest caz, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, Emanuel Encuţ a fost amendat de câteva ori pentru viteză, şi a fost sancţionat de mai multe ori pentru că nu purta centură de siguranţă. Viteza cu care acesta a fost depistat de radare nu a fost semnificativă. De asemenea, în anul 2017, acesta nu a avut nicio abatere rutieră.
 
Cei doi şoferi nu au avut nicio şansă de supravieţuire, în urma accidentului.

„La locul solicitării a intervenit un echipaj medical de urgenţă de tip B2, cu asistent medical, care a găsit două persoane declarate decedate şi un băiat de 15 ani, policontuzionat prin accident rutier, ce prezenta traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial, epistaxis anterior stâng, plagă la buza superioară, cu observaţie de fractură de femur stâng şi excoriaţii la nivelul feţei. După acordarea asistenţei medicale de urgenţă, pacientul a fost transportat în UPU de la Spitalul de Copii «Sf. Maria» din Iaşi pentru investigaţii de specialitate“, a declarat Nicolai Pralea, purtator de cuvânt al SAJ Iaşi. „Pacientul în vârstă de 15 ani a fost diagnosticat în UPU cu politraumă prin accident rutier. Băiatul prezenta traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-fa­cial, plăgi multiple la nivelul feţei, fractură femur, contuzie toraco-abdominală. Pacientul a ajuns la spital stabil hemodinamic şi conştient. A fost internat în cli­nica de ortopedie, cu monitorizare în ATI, urmând să fie operat“, a arătat dr. Tamara Roşu Solange, şefa UPU de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“.

„La accidentul din Valea Lupului a intervenit un echipaj SMURD de terapie intensivă, un echipaj SMURD de prim ajutor şi descarcerarea. La locul intervenţiei, echipajele au găsit în afara carosabilului un bărbat de 23 de ani, şofer, care prezenta un traumatism cranio-cerebral sever. Bărbatul era în stop cardio-respirator, şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare. Autoturismul condus de acest şofer a lovit frontal o autoutilitară în care a rămas încarcerat un bărbat de 60 de ani care a fost găsit în stop cardio-respirator, fără indicaţie de resuscitare, cu un traumatism toraco-abdominal sever – posibil o disecţie de aortă postraumatică. De asemenea, a fost găsit un minor de 15 ani cu fractură de femur, conştient, care a fost transportat la Spitalul de copii «Sfânta Maria»“, a declarat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. (Andrei DÎSCA, Iulia CIUHU) 

 

Comentarii