(FOTO-VIDEO) Un nou sistem de taxare în transportul public. Primăria a semnat contractul pentru achiziția a 88 de autobuze noi ISUZU

joi, 13 iulie 2017, 12:44
1 MIN
 (FOTO-VIDEO) Un nou sistem de taxare în transportul public. Primăria a semnat contractul pentru achiziția a 88 de autobuze noi ISUZU

Primăria Iași a semnat contractul pentru achiziția a 88 de autobuze noi ISUZU. Finanțarea va fi asigurată printr-un credit bancar în valoare de peste 15 milioane euro. Primele 30 de autobuze vor veni în cel mult 20 de săptămâni, iar restul până la sfârșitul lunii februarie 2018.

În paralel, Compania de Transport Public (CTP) a anunțat un nou sistem de taxare, principala noutate fiind introducerea abonamentului unic. „Atractivitatea noului tip de abonament va fi asigurată prin preţul acestuia, cât mai apropiat de cel al unui abonament pe o linie”, spun reprezentanții CTP. Costul unui abonament unic, valabil 30 de zile pe toate traseele, va fi de 75 lei. Spre comparație, abonamentul lunar pe o singură linie ajunge acum la 73 lei.

O altă noutate vizează introducerea unei noi facilități de plată a tichetelor de călătorie prin intermediul unei aplicații mobile intitulată „24Pay”. Aplicația a fost dezvoltată de o firmă din București. Cei care vor folosi aplicația trebuie să dețină și cont bancar prin intermediul căruia să facă plăți. Deocamdată, autoritățile locale nu au anunțat cu precizie data la care noul sistem va intra în vigoare.

Mai multe detalii despre noile măsuri din transportul public puteți citi în ediția de mâine a „Ziarului de Iași”.

Comentarii