Şi-a anunţat sinuciderea pe Facebook după ce fratele său a recurs la acelaşi gest

duminică, 05 aprilie 2015, 16:55
3 MIN

Gest nemaiîntâlnit la Iaşi: un tânăr frizer şi-a anunţat sinuciderea pe Facebook, apoi şi-a pus ştreangul de gât. Un prieten a anunţat imediat Salvarea, dar băiatul nu a mai putut fi resuscitat. Sinuciderea are loc la câteva zile după ce fratele victimei şi-a luat zilele în acelaşi mod, în Anglia. Ce l-a împins pe băiat la un asemenea gest?

“Ştiu că doare, am fost prost că nu am reuşit să renunţ la diavol”. Acestea au fost ultimile cuvinte ale unui tânăr frizer din Iaşi înainte de a-şi pune ştreangul de gât. Băiatul s-a spânzurat la nicio o săptămână după ce fratele său şi-a pus capăt zilelor în acelaşi mod, în Anglia. Marian Chiraşcu, în vârstă de 27 de ani, şi-a pus gâdurile pe reţeaua de socializare Facebook, unde şi-a anunţat intenţiile, apoi s-a spânzurat în apartamentul său din Alexandru cel Bun.

“Acestea sunt ultimile cuvinte. Ştiu că doare, am fost prost că nu am reuşit să renunţă la diavol. Jocurile m-au adus aici, mă voi duce alături de fratele meu. Adio”, a scris sinucigaşul pe site-ul de socializare. Faptul a avut loc vineri seara, iar poliţiştii au fost alertaţi de un prieten al băiatului, care a văzut postarea pe Facebook şi a sunat la 112.

A pierdut la păcănele

Poliţiştii şi un echipaj SMURD au ajuns la apartamentul acestuia şi l-au găsit pe băiat spânzurat. Medicii de la SMURD l-au resuscitat, dar nu au mai avut ce face şi au declarat decesul. “Poliţiştii au fost sesizaţi vineri la ora 23.55 despre faptul că un tânăr în vârstă de 27 de ani a fost găsit spânzurat în apartamentul său. Corpul a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, iar în cauză a fost deschis un dosar de moarte suspectă”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, cu puţin înainte de a se spânzura tânărul jucase o sumă mare de bani la păcănele, venise acasă, a vândut un obiect electrocasnic, apoi s-a întors la sala de jocuri pentru a recupera ceilalţi bani. Dar nu a avut noroc şi a pierdut şi suma de care făcuse rost. Potrivit unor apropiaţi ai băiatului, una dintre ipotezele sinuciderii tânărului a fost că a pierdut toţi banii la păcănele, deşi cu suma respectivă trebuia să îşi aducă fratele din Anglia, să-l înmormânteze. Acesta avea bani împrumutaţi de la cunoscuţi, inclusiv de la patronul frizeriei unde lucra, pentru a aduce corpul fratelui său din Anglia.

Avea nevoie de 5.000 de euro

“Ştiu că fratele său se spânzurase în Anglia, în urmă cu o săptămână, după ce se despărţise de prietena sau soţia lui. Îi trebuiau vreo 5.000 de euro, din câte am înţeles. A luat 20.000 de lei de la patronul său, şi îi mai trebuiuau câteva sute de euro. A decis să meargă la păcănele să facă rost de ceilalţi bani, însă i-a pierdut. A mai cerut alţi 20.000 de lei de la patron şi i-a pierdut şi pe aceia la jocuri. Asta am auzit şi noi”, a spus unul dintre apropiaţii tânărului. Tot apropiaţii sinucigaşului au spus că acesta din urmă şi fratele său au crescut la orfelinate, iar de înmormântare se ocupă o rudă. În acest sens, prietenii şi cunoştinţele au organizat zilele trecute o chetă pentru înmormântarea băiatului. Fratele său din Anglia va fi incinerat în această ţară.

 

Comentarii