De Business

Punem punctul pe știi

Ieşenii, tot mai atraşi de o carieră în IT

sâmbătă, 02 iulie 2016, 01:50
3 MIN
 Ieşenii, tot mai atraşi de o carieră în IT

Tentaţi să obţină venituri mult peste medie, numărul persoanelor care doresc să obţină un loc de muncă într-o firmă de IT, dar care nu au studii universitare în domeniu, apelează în număr tot mai mare şcolile private de reconversie profesională.

 Ca atare, pentru anul 2016, Şcoala Informală de IT din Iaşi îşi va dubla numărul de cursanţi, estimează oficialii societăţii Educaţie Informală, sub egida căreia se desfăşoară unul dintre cele mai importante proiecte de educaţie alternativă şi reconversie profesională pentru piaţa IT. Vârsta medie a persoanelor care vor să facă o schimbare în carieră şi să intre în IT este de 29 de ani, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii aceleiaşi societăţi. „La Iaşi, după ce în 2015 am avut 80 de cursanţi, preconizăm ca până la finalul lui 2016 să depăşim 150 de cursanţi la disciplinele disponibile aici: Introducere în IT, Web Development, Java Development, Software Quality Assurance şi Project Management. Mai mult decât atât, din toamnă vom introduce şi trei cursuri noi: Automation Testing, Microsoft .NET şi Business Analysis”, spune Dan Zaharia, site manager al Şcolii Informale de IT la Iaşi.

Proiectul a fost lansat iniţial la Cluj-Napoca, în urmă cu trei ani, la iniţiativa unui grup de tineri specialişti din educaţie, antreprenoriat şi IT. În afară de oraşele Cluj-Napoca şi Iaşi, Educaţie Informală desfăşoară în prezent cursuri pentru inserţia de noi angajaţi pe piaţa dezvoltării de software şi în alte mari centre urbane cu potenţial de dezvoltare pe acest segment, între care Bucureşti, Timişoara şi Oradea.

„Dacă la finele lui 2015 ne mândream cu un număr total de 500 de absolvenţi, iată că 2016 vine în forţă şi până la sfârşitul lunii mai deja ne apropiem de 1.000 de cursanţi. Sper că aceştia să devină absolvenţi într-un procent cât mai mare. Dezvoltându-se la nivel naţional, oferta de învăţământ alternativ a Şcolii Informale de IT s-a diversificat constant, pentru a răspunde cât mai bine atât cerinţelor din industrie, cât şi nevoilor de învăţare ale cursanţilor. În 2016, Şcoala Informală de IT pune la dispoziţia celor interesaţi o gamă de programe de învăţare ce include 12 specializări, structurate pe trei categorii: cursuri de iniţiere, pregătire şi specializare în IT. Cele trei niveluri alternative de învăţare sunt concepute în funcţie de experienţa anterioară a fiecărui candidat care, fie nu a avut niciodată contact cu domeniul IT şi vrea să se familiarizeze cu noţiuni de bază din domeniu, fie are cunoştinţe minime şi vrea să îşi construiască o carieră într-o anumită ramură din IT, fie are deja expertiză în domeniu şi doreşte să evolueze în carieră”, a declarat Răzvan Voica, Managing Partner Educaţie Informală.  

 

 

Comentarii